wiberg Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén är på väg tillbaka till IFK Göteborg. Ett lyft för hela staden Göteborg, jublar Blåvitts storsponsor Prioritet Finans och vd:n Nils Wiberg.
– Det är så underbart att det inte är klokt! Nu blir Blåvitt ett topplag, säger Wiberg till FotbollDirekt.se.

Det har varit en lång räcka svarta rubriker kring IFK Göteborg under höst och vinter. Träningsanläggningen Kamratgården säljs och flertalet anställda har fått gå, nu senast klubbens säkerhetspersonal.

Så nu det rakt motsatta: Beskedet om att Tobias Hysén är på väg tillbaka. Vägen är vidöppen för en hemflytt för Hysén. Sven-Göran Eriksson har bekräftat för kinesisk media att man är överens om ett utköp för återstoden av kontraktet med Shanghai. Huvudpersonen själv har dessutom meddelat på Twitter att kontraktet i Kina bryts.

Nu är det inte mycket som återstår innan han åter är Blåvittspelare. Storsponsorn Prioritet Finans vd Nils Wiberg mottar beskedet med stort jubel:

– Är det sant? Det är så underbart så det inte är klokt! Det absolut bästa som kan hända IFK Göteborg överhuvudtaget. Han är så välkommen, säger Wiberg till FD men korrigerar sig snabbt:

– Nej förresten, jag skulle vilja säga att det är det bästa som kan hända staden Göteborg. Det är faktiskt så stort. Det skapar optimism i hela stan. Han är en sådan ikon. Det här är vad hela Göteborg behöver.

FD har tidigare avslöjat att det redan finns ett kontraktsförslag från Blåvitt till Hysén, och enligt GT så är parterna överens. Ett kontrakt utan sign on-bonus och med en bra allsvensk lön men inget extraordinärt så som hans förra kontrakt i klubben. Då en månadslön runt 200 000 kronor, något han alltså inte lär vara i närheten av nu.

Många undrar över hur Blåvitt i den uppenbart tuffa ekonomiska situation man är i har råd med Hysén. Prioritet Finans är berett lyssna om Blåvitt vill att man ska skjuta till pengar, men det är inget som kommit in, säger Wiberg.

– Just den biten vet jag inget om. Styrelsen håller sådant för sig själva. Men vi kommer alltid att lyssna om föreningen behöver hjälp. Men vi har inte hört någonting sådant i det här fallet. Varken nu eller tidigare.

– Jag kan bara konstatera att det här är så otroligt positivt. Jag vet hur hårt folk i Blåvitt jobbar i den här tuffa situationen. Alla har tagit varandra i hand och sagt ”nu jobbar vi”. Det här med Hysén blir som en moralisk boost för alla. Nu blir Blåvitt ett topplag, får vi bara behålla Gustav Engvall… han och Hysén tillsammans på topp, det kommer bli fantastiskt.


MISSA INTE!

Allt om IFK Göteborg – Gå till FobollDirekts IFK Göteborg-sida
AVSLÖJAR: Blåvitts kontraktsförslag till Hysén
 AVSLÖJAR: Shanghai vill bryta med Hysén – öppnar för Blåvitt

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *