• Publicerat 18 januari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 274 Kommentarer

Tobias Hysén har ryktats lämna Shanghai SIPG i Kina. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Hysén kommer att släppas från kontraktet med den kinesiska storklubben. 

Tobias Hysén förlängde kontraktet med Shanghai SIPG i april i fjol – ett lukrativt tvåårskontrakt skrevs då under, ett avtal som uppges vara värt runt 14 miljoner kronor per säsong.

Men ryktena om en hemkomst har inte tystnat för det. Flera tunga namn har kommit in till klubben, inte minst ghananska anfallsstjärnan Asamoah Gyan, och Hysén har fått spela på fel position i ett nytt 4-3-3-system.

Nu är han på väg att lämna klubben – enligt uppgifter till FD så har Shanghai meddelat Hysén att de kommer att släppa honom. Hysén har fått klartecken om att han kan diskutera med andra klubbar.

IFK Göteborg har varit tydliga med att man gärna ser Hysén tillbaka, och att det finns ekonomi för att få hem honom, om han kan komma loss från Shanghai. Det har såväl ordföranden Karl Jartun som sportchefen Mats Gren bekräftat tidigare.

Hyséns representant Carl Fhager förnekar att man skulle ha klart med ett uppbrott för spelaren från Shanghai.

Det stämmer inte. Vi har inte nått någon sådan uppgörelse, säger Fhager till FotbollDirekt.se.

Vi har säkra uppgifter om att det inte är formellt klart men att det här kommer att blir klart, det är på gång? 

– Om jag ska kommentera saker som är på gång så skulle jag sitta i telefon med journalister dygnet runt. Vi har ingen uppgörelse med Shanghai just nu, det är vad vi förhåller oss till.

Det är någonting ni diskuterar?

– Jag kan bara säga att vi inte har någon uppgörelse, han är Shanghais spelare.

 

Ola Gustavsson – Anton Zetterman