IFK Göteborg må genomlida en svår ekonomisk period. Men det är ändå inte så illa att man måste tacka nej till Tobias Hysén, om stjärnan skulle bryta med Shanghai.
– Vi har råd. Tobias Hysén finns oavsett med i våra beräkningar så får vi chansen att ta hem Tobias så kommer vi att lösa det, lovar i dag ordförande Karl Jartun för FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg och Tobias Hysén har varit en följetong ända sedan han för två år sedan lämnade för Shanghai.
Med jämna mellanrum har den förre Blåvitt-stjärnan flirtat och där Mats Gren och kompani har blinkat tillbaka.

Nu svarar IFK Göteborgs ordförande på Glenn Hyséns hoppfulla bild om en Tobias Hysén-comeback redan i år. IFK är beredda att skrida till verket med Hysén bara klartecken kommer om stjärnans framtid

Blåvitts ledning är angelägna om att svara beslutsamt kring stjärnans namn.
Karl Jartun betonar starkt hur den nuvarande oroliga ekonomiska situationen inte kommer att äventyra en affär – om den blir möjlig redan nu i januari eller i sommarens transferfönster.

Ordföranden visar istället hur som en budget i budgeten finns för Tobias Hyséns namn – och hur man står i kontakt med Shanghaiproffset och följer utvecklingen noga där borta.
Bilden i dag genom pappa Glenn går ju mycket ut på att en ny anfallare kan vara på väg in i den kinesiska toppklubben (storstjärnan Asamoah Gyan togs ju in i somras)  och hur han tvingats spela vänstermittfältare i flera matcher.

– Nu vet vi inte hur det kommer att utvecklas. Det är ju Shangahi som äger frågan. Tobias har kontrakt i ett år till. Men om vi får chansen så är vi beredda och, nej, vår ekonomiska situation kommer inte att förstöra något. Vi har råd och kan agera om Tobias bestämmer sig för att flytta hem igen.

– Men exakt hur det ser ut kan jag inte svara på, det är Mats Gren som sköter alla kontakter från vår sida.

IFK Göteborg visar alltså att man är beredda att storvärva, trots att Gustav Svensson ser ut att säljas, trots att Kamratgården går samma väg – och trots ett svidande ekonomisk resultat för 2015.
Med det är säkrade finanser kring Tobias Hysén en efterlängtad positiv nyhet men IFK Göteborgs ordförande vill även gå längre än så:

– Vi har en mycket bra trupp. Vi har stora kvaliteter och målsättningen är ett minst lika bra 2016. Det är länge sedan vi har haft så bra sportsliga förutsättningar inför en säsong som i dag.

MISSA INTE – MER OM BLÅVITT
– Är supertalangen ett namn som Blåvitt hade velat ha?
– ”Jag förstår att fansen går bananas”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll