Tobias Hyséns namn är på alla Blåvitt-fans läppar igen. Pappa Glenn sätter stort hopp till en comeback redan i år. IFK Göteborg visar jämte att man har råd. I dag anser FD:s krönikör att Hysén borde bli toppbetald i allsvenskan.
–  Det är lätt att säga men han är värd 200 000 i månaden. Han är ett sådant namn och skulle fortfarande ha en oerhörd betydelse, anser Magnus Österberg.

På lördag syns Tobias Hysén i en träningsmatch mot Djurgården på Kanarieöarna och det är en Hysén som återigen får stor uppmärksamhet här hemma.
Så sent som i går hävdade Glenn Hysén för FotbollDirekt att en hemflytt från Shanghai är ytterst möjlig och hur han är övertygad om att Hysén Jr är lika bra som någonsin.

Tätt på det förstärktes så en affär ytterligare genom att IFK Göteborgs ordförande Karl Jartun deklarerade för FD att man har råd, trots ett mycket oroande ekonomiskt läge.

Hur mycket ett Blåvitt-kontrakt kan vara värt för Tobias Hysén är oklart men om han avstår i från ett kontrakt som i dag ger honom omkring 15 miljoner netto om året så är det klart att det handlar om stora pengar.
Enligt vad FD erfar så har stjärnan tidigare tjänat i storleksordningen 200 000 i månaden i IFK.
– Har Blåvitt råd? Då är han är värd sådana pengar igen. Han håller fortfarande samma klass som när han lämnade. Siffrorna han har i en klubb som Shanghai och den allt tuffare konkurrens där, det imponerar, anser Magnus Österberg för FotbollDirekt.se.
– Jag tvivlar inte på om han kommer hem nu direkt kommer att klara av att tillhöra allsvenskans största stjärnor. Mentalt så har han klarat av höga förväntningar tidigare och kommer att göra det igen. Men det gäller att ta Tobias nu. Att vänta ett till två år till kan vara riskabelt med en spelare som ändå fyllt 34 år.

Är det ett måste som det ser ut just nu att få hem Tobias Hysén, eller någon i exakt hans klass, för att Blåvitt ska vara en guldkandidat…?
– Ja, det måste jag säga. Alltså i grunden har IFK fortfarande mycket kvalité. Men titta på osäkerheten som finns. Gustav Svensson ser ut att försvinna och det är mycket som är osäkert kring Gustav Engvall. Men alldeles oavsett så måste ett toppnamn in – o m man på allvar vill konkurrera om guldet.

Vidare ser FD:s krönikör fler odiskutabla värden med att värva stort – trots det tunga ekonomiska läget.
Det tunga ekonomiska minusresultatet för 2014, den framtvingade försäljningen av Kamratgården och hur favoriten Gustav Svensson alltså förmodligen snart säljs.

– Det är mycket negativt på kort tid kring Blåvitt. Alltså för mig handlar även en värvning av någon stort som Tobias Hysén om att dämpa allt det negativa som just nu råder kring IFK Göteborg. Ett sätt att kyla av och skapa något starkt positivt inför säsongen. Det här starkt negativa med rubriker som skymmer just nu får inte hålla i sig för länge så att det inte får effekter mentalt inför säsongen.

– Därför är det imagemässigt viktigt för IFK Göteborg att lyckas med Hysén. Det skulle bryta den negativa bild som just nu råder.

– Nej, det ska bli spännande att se Tobias mot Djurgården nu på lördag. Bara att hoppas på att han får spela.

MISSA INTE – MER OM BLÅVITT
– Bekräftar samtal med flera olika klubbar
– Kapital säkras för Tobias Hysén-affär

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll