Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen tog slut för snart två månader sedan och abstinensen efter svensk klubblagsfotboll är hög. Därför kommer FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg lista topp 5 bästa spelare på varje position under 2017 års allsvenska.

I går på självaste julafton kunde ni ta del av Österbergs topp 5 ytterbackar och i lördags listade han de bästa målvakterna i allsvenskan. Nu har turen kommit till de vassaste mittbackarna. Håll till godo!

FD LISTAR ALLSVENSKANS FEM BÄSTA MITTBACKAR 2017 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Sotirios Papagiannopoulos, 27 år, Östersund.
– Han är faktiskt bra på allt. Dels har han fysiken. Han är väldigt bra i närkampsspelet och på huvudet. Han har också utvecklat spelet med fötterna väldigt mycket. Han har tagit stora kliv och visat i både allsvenskan och Europa League att han håller hög klass.

2. Nils-Eric Johansson, 37 år, AIK.
– Varje år väntar man på att han ska tappa, men han fortsätter att vara bra i varje match. Han är alltid på plats och gör ständigt ett bra jobb. Inte den mest graciösa spelaren, men oerhört viktig för AIK.

3. Jón Gudni Fjóluson, 28 år, IFK Norrköping.
– Jättebra redan i Sundsvall och även om Norrköping inte varit lika bra i år som tidigare tycker jag att Fjóluson varit riktigt vass. Han kan mycket väl spela VM för Island i sommar och han lär nog inte stanna i allsvenskan så länge till. Stor och tung, men också en fin vänsterfot.

4. Rasmus Lindgren, 33 år, Häcken.
– Haft lite skadeproblem under sin karriär, men visat i Häcken vilken bra spelare han är. Kan både spela mittback och innermittfältare. En rejäl vinnarskalle som gör vad som krävs för att hans lag ska gå segrande. Besitter egentligen allt förutom snabbhet.

5. Jonas Olsson, 34 år, Djurgården.
– Han närvaro betyder jävligt mycket för Djurgården. Det var han, Isaksson och Källström som stod för stabiliteten i årets Djurgården. Bidrar mycket med sitt huvudspel och sin inställning. Verkar inte vara superbekväm med konstgräset då det går lite för fort emellanåt, men han är verkligen en ledargestalt som nog gjort det som Djurgården förväntat sig.