Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen tog slut för snart två månader sedan och abstinensen efter allsvensk fotboll är hög.

Därför kommer FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg här lista topp 5 bästa spelare på varje position under 2017 års allsvenska.

I går kunde ni läsa om målvakterna och denna gång ger sig Österberg på ligans fem skickligaste ytterbackar.

FD LISTAR ALLSVENSKANS FEM BÄSTA YTTERBACKAR 2017 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Felix Beijmo, 19 år, Djurgården.
– Han kommer att flyga och han stannar nog inte i allsvenskan så länge. Det här var hans första säsong i allsvenskan och han har varit tokgiven i ett Djurgården som kom trea i serien. Jag tycker att Beijmo varit ruggigt stark och han känns redan klar för nästa nivå.

2. Eric Larsson, 26 år, Sundsvall.
– Haft en lysande säsong i ett lag som knackat. Producerat bra med poäng och varit Sundsvalls bästa spelare. Det är ingen slump att Malmö FF valt att värva honom och är det någon som ska ersätta Anton Tinnerholm är det just Larsson.

3. Rasmus Lindkvist, 26 år, AIK.
– Den bästa vänsterbacken i allsvenskan. En väldigt bra rekrytering av AIK och han har framförallt bidragit med offensiv spets. Det ska bli kul att se honom under januariturnén och han har verkligen förtjänat det. Inte purung och haft en brokig resa, men nu har han verkligen landat väl i AIK!

4. Joel Andersson, 21 år, Häcken.
– Också uttagen till årets januariturné och fortsatt att ta kliv i Häcken. Stabil hela året och en spelare som jag tycker gått om Linus Wahlqvist, som inte får plats på den här listan. Utvecklats i defensiven och har som bekant en hel del ögon på sig från utlandet. Kan mycket väl ha gjort sin sista säsong i allsvenskan.

5. Anton Tinnerholm, 26 år, Malmö FF.
– Jag har fått mycket skit för att jag inte hyllat honom mer, men jag står fast vid att han inte haft en lika outstanding säsong som när MFF spelade i Champions Leagues gruppspel. Men med det sagt har Tinnerholm gjort ett bra år och flytten till New York City känns spännande.