”Nya” Hammarby är bara några poäng i från toppen och 1-1 mot suveräna MFF senast. Nanne Bergstrand efterträdare ser nu allt mer ut som en succé. Nye sportchefen Jesper Jansson imponeras redan av dansken:
– Jakob gör ett strålande jobb. Han vet exakt vad han gör hans styrka är hans krassa jag. Han inbillar sig ingenting en sekund att han har mer spelarmaterial än vad han faktiskt har, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

Hur skulle Hammarby klara av att gå från ett av våra mest erfarna tränarnamn till en i Sverige okänd dansk? Det tillsammans med förluster av namn som Erik Isarelsson, Philip Haglund och David Boo Wiklander och en till sist avhoppande Mats Jingblad. Bajen såg ut att riskera ett farligt glapp inför 2017.

I dag är bilden annorlunda.
Michelsen beskrivs snabbt som spännande och så kom en sen storvärvning när man gjorde klart med ett av Sveriges största sportchefsnamn.

LÄS: BAJENS STORVÄRVNING MÅSTE STEPPA UPP

Och nu växer Hammarbys sportsliga förmåga snabbt. Ett kraftigt reservbetonat Bajen tog poäng av MFF (1-1) senast och är nu för första gången sedan den senaste allsvenska comebacken med närhet till den allsvenska toppen.
– Nu är det ju så oerhört jämnt men det är klart att det har börjat bra och Jakob visar ju direkt att han är en riktigt bra tränare. Det är starkt rekryterat av Hammarby, anser nye sportchefen Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

– Men han är ödmjuk, jag är det och alla i Hammarby. Det här är bara början. Hans styrka?… men det är för mig hans krassa jag. Realisten. Han inbillar sig inget. Han vet exakt vad han har för spelarmaterial och anpassar sig in i detalj till det. Samtidigt så är han inte en tränare som är låst vid en idé, man inser så flexibel han är men han försöker alltså inte använda sitt spelarmaterial på ett sätt som det inte ger täckning för.

LÄS: GLÄDJEN KÄNNS BORTBLÅST

Vad har gjort störst intryck på dig så här långt för ett Hammarby som rankas överhuvudtaget väldigt lågt inför säsongen?
– Organisationen. Laget. Det hårda jobbet. Hur Jakob hela tiden anpassar våra resurser som det ser ut just nu och det är så vi måste börja. Nej, men glans…? Det är just det som är hans styrka, realismen. Just nu handlar det om att bygga ett lag men samtidigt ska man komma i håg att det här är ett lag med ett redan stort kunnande. Vi försvarar oss inte bara. Det räcker med att titta på andra halvlek mot MFF för att se hur vi till sist klarade av att utmana och det var någonting vi klarade av, trots att vi saknade så många spelare i den matchen. Det om något visar vad vi redan har för kvaliteter, att ta poäng mot MFF utan så många tunga namn.