• Publicerat 19 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Trots Elfsborgs sena seger mot AFC Eskilstuna har laget haft en tuff första tredjedel på säsongen. Inför matchen mot AFC tog man in Anders Svensson på en träning med laget. Konstigt, tycker experten Mattias Lindström.
– Jag vet inte riktigt vad han ska göra om jag ska vara ärlig? Han kan ju inte gå in och spela, eller det kan han i och för sig, men jag tror inte att det kommer bli bättre, säger Mattias Lindström i podcasten Ljugarbänken.

Det har kaosat rejält kring Elfsborg under inledningen av allsvenskan. Resultaten har inte gått boråsarnas väg och i veckan avslöjade Borås Tidning att en omröstning, redan inför säsongen, visat att 22 av 23 spelare inte har förtroende för tränaren Haglund. Spelartruppen ska också ha fört fram sitt önskemål om tränarbyte till klubbledningen.
– Det håller inte längre. Tränaren får inte spelarna med sig och glädjen känns bortblåst, sa en källa till Borås tidning.

Mattias Lindström reagerar starkt på situationen.
– Den är däremot mycket allvarligare än IFK Göteborgs situation. Stämmer de siffrorna, att det är 22 av 23 som är missnöjda med tränaren, då är det ohållbart. Du kan inte ha 22 missnöjda spelare, säger han och fortsätter:
– Som spelare har jag haft flera omröstningar om olika tränare. I stängda rum med spelarrådet, där man antingen delar ut lappar eller kör handuppräckning. Det sker överallt nästan, och det är aldrig så att det är 100 procent som vill ha tränaren kvar, eller 100 procent att han ska lämna. Det brukar oftast vara 50/50 ungefär. Det är alltid nöjda och missnöjda spelare i truppen. Sen tar man det vidare till styrelsen. Men har man en omröstning där 22 av 23 spelare säger att de vill ha bort tränaren, man tar med det till styrelsen och det inte händer någonting. Då är det inte bra. Det är alldeles för stor majoritet.

Vad tycker du om att Anders Svensson ska träna med laget?
– Jag vet inte riktigt vad han ska göra om jag ska vara ärlig? Han kan ju inte gå in och spela, eller det kan han i och för sig, men jag tror inte att det kommer bli bättre.
– Jag tror inte det är Haglunds beslut att ta in honom. Jag är nästan säker på att det inte är Haglunds beslut, jag tror det kommer från styrelsen. Jag är nästan 100 procent säker på det. Jag är 100 procent säker på det.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

Lyssna på Ljugarbänken på iTunes