Michelsen
Igår 22:10

VIDEO: Vilken dramatik – tunga smällen för Bajen

IFK Göteborg och Hammarby spelade 1-1 på Gamla Ullevi under onsdagskvällen, detta efter en kvittering av hemmalagets Mikael Boman på stopptid. Se höjdpunkterna från den dramatiska drabbningen mellan de två storklubbarna i spelaren nedan. 

BB170426BB130
Igår 21:24

FEM SNABBA: ”En av de sämsta matcherna i år – men Bajentalangen imponerade”

Hammarby såg ut att sno med sig tre poäng men IFK Göteborg kvitterade på tilläggstid. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem snabba frågor efter matchen.  Din bild av första halvlek? - Det var en av de sämsta matcherna i år. Både sett till spelkvalité och underhållning. Spelarna verkade inte vara inställda på matchläge och det saknades intensitet och vilja från samtliga spelare. Hammarby la sig lågt och Blåvitt hade inte kvalité nog att luckra upp trots stort bollinnehav i perioder. Målet kommer efter en individuell prestation från planens bästa spelare, Jiloan Hamad, som "tvingar" Rogne att nicka bollen i egen bur. Din bild av andra halvlek? - Inget jättestort steg framåt. IFK visade mer vilja och försökte och försökte. Tycker att Hammarby spelade bra stundtals och fick tiden att gå, men borde ha hållt i bollen bättre. Bortalaget hade också chans att göra 2-0 men Dibba missade passningen till Smarason och i anfallet efter kvitterar IFK. De får skylla sig själva - om jag ska vara elak. Lennartsson satsade på ett mer klassiskt 4-4-2, hur fungerade det? - Hmm. Det är svårt att betygsätta, delvis för att IFK fick till bollinnehavet, men inte chanserna. Det brukar normalt sätt vara tvärt…

Bajen
Igår 20:06

VIDEO: Blåvitt-tabben som ger Bajen glädjefnatt

Hammarby tog överraskande ledningen borta mot IFK Göteborg. Jiloan Hamads frispark nickades dråpligt i mål av Blåvitt-försvararen Thomas Rogne i slutet av första halvlek och vild Bajen-glädje förstås. Se det olyckliga målet i spelaren nedan. 

Johan Persson
Igår 14:09

Becksvart för Bajen – tunga beskeden inför Blåvitt

Tuff bortamatch mot IFK Göteborg i kväll - då är Hammarby hårt ansatt av sjukdomar och skador. Nu missar även Johan Persson matchen. Det skriver Sportbladet. Kennedy Bakircioglu, Leo Bengtsson, Mario Musa, Stefan Batan och Romulo - samtliga missar kvällens match på Gamla Ullevi. Och nu också Johan Persson, skriver Sportbladet. – Vi fokuserar på spelarna som finns tillgängliga och vi vet att vi måste göra en stark insats om vi ska kunna göra ett bra jobb mot ett tufft lag, som dessutom har en bra tränare, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen till tidningen. Hammarby har med två killar födda 2000 till Göteborg, Olle Edlund och Elias Durmaz. Bajens nye tränare medger att truppen är något tunn, men väljer att se positivt på det hela: – Truppen är inte den bredaste. Vi sa ju hej då till tio spelare inför säsongen, men har bara fått in fem namn. Det är inte mer än 20 spelare plus två målvakter, och då räknar jag med U19-spelarna. Men det positiva är att unga spelare får chansen. Jag vill ha en liten, men stark trupp. Nyförvärven ska alltid vara sådana som går direkt in i laget, säger Jakob Michelsen till Sportbladet.

jesperj
25 april

PÅ FD: Hammarby i slutförhandlingar med guldhjälten

Helsingborgs forne guldmakare är nu nära en allsvensk comeback. Jesper Jansson sitter i slutförhandlingar med Hammarby om jobbet som sportchef. Endast detaljer skiljer nu alltså Jesper Jansson från att komma tillbaka till toppfotbollen. En sportchef som vann fem titlar på tre år med Helsingborg med 2010-2012. Under säsongen 2011 sålde han spelare från HIF till utlandet för 100 miljoner kronor  (Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson). Det var redan för en månad sedan som FotbollDirekt.se avslöjade hur Hammarby hade Jesper Jansson som en huvudkandidat att efterträda Mats Jingblad. HAMMARBYCHEFEN OM KANDIDATERNA I går twittrade SVT-sports programledare David Fjäll om hur Hammarby har gjort klart med Jesper Jansson. Enligt FotbollDirekts uppgifter är det inte helt klart, men Jansson och Bajen har nått in i slutförhandlingar där detaljer ännu återstår. Med erfarenheterna han fått med sig från Skandinaviens största klubb, FC Köpenhamn, så vill Jansson försäkra sig om tillräckligt mandat och inflytande att få forma uppdraget i Hammarby till en betydande del. HÄR AVSLÖJADE FOTBOLLDIREKT BAJENS KONTAKTER Nu tyder allt på att ett namn som genom åren varit i både AIK och Djurgården nu innan veckans slut presenteras som Hammarbys nye sportchef efter avhoppade Jingblad. Ordförande Richard von Yxkull konstaterade så sent…