Foto: Bildbyrån

Östersunds förra spelare Modou Barrow, till vardags i Swansea, drar åt sig intresse från två andra Premier League-klubbar uppger brittisk media. Prislappen går upp mot 170 miljoner kronor – och Östersund kommer i så fall få sin del av kakan. 

Modou Barrow fick anpassa sig till den brittiska fotbollen genom utlåningar, i både Blackburn och Nottingham Forrest, men har under säsongen fått ett genombrott hos Swansea. Barrow, som har valt representera Gambia, har spelat 18 matcher under säsongen. Nu visar andra klubbar sitt intresse.

Det var bittiska Daily Mail som först uppgav att regerande mästarna Leicester City tillsammans med Southampton är intresserade av att köpa svensk-gambiern. Under söndagen kom Sky Sports med nya uppgifter. En ny Premier League-klubb, Crystal Palace, har nu meddelat sitt intresse.

Swansea ligger sist i tabellen och Barrow har i sitt kontrakt med klubben har inskrivet att han får lämna för 55 miljoner kronor i sommar om laget trillar ur Premier League. Därför vill Swansea sälja redan i januari, för att inte riskera att låta honom lämna billigare efter säsongen.

I samma kontrakt finns också enligt Sky Sports en utköpsklausul på 170 svenska kronor. Vilket Leicester, Southampton och Crystal Palace nu överväger att möta för att få över den snabbe kantspringaren.

När Barrow lämnade Östersund för Swansea för drygt 20 miljoner kronor skrev den svenska klubben även in en prestation- och vidareförsäljningsklausul. Det betyder att Östersund får ett belopp om Barrow spelar ett visst antal matcher, och att klubben får en viss procent på övergångssumman när yttern lämnar Swansea. Exakt hur klasulerna ser ut vill inte Östersund gå ut med.
– Vi har en överenskommelse med Swansea om att inte offentliggöra några belopp, har klubbens ordförande Daniel Kindberg tidigare sagt till Radiosporten.

MISSA INTE
– VIDEO: Modou Barrows förarbete till kvitteringen mot United
– Ingen Barrow i Blågult – väljer Gambia
– AVSLÖJAR: Skyhögt pris på Potter – ”Ingen har råd – eller vågar försöka”