• Publicerat 4 november, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 256 Kommentarer

Graham Potter är på väg att bli allsvenskans största tränarnamn. Nyligen uppgavs Djurgården visa intresse – utan resultat. Och onåbar för allsvenska konkurrenter ska han fortsätta att vara. FD kan i dag avslöja att priset är på 10-miljonersnivån.
– Jag kommenterar inga summor men han är vår främsta tillgång och ovärderlig, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.

Malmö FF släppte en gång i tiden Roland Nilsson till FCK i en affär som kostade danskarna 5-6 miljoner kronor. Där en av de dyraste allsvenska tränaraffärerna.

Men det är inga pengar som på långa vägra räcker till vad det gäller ett av allsvenskans just nu hetaste tränarnamn, Östersunds Graham Potter.
Engelsmannen som gått från division II  och nu närmar sig den allsvenska toppen. Hur jämtlänningarna på slutet har nått en ny nivå med två blytunga bortasegrar mot ett guldjagande MFF med 3-0 och 5-1 mot en annan toppkandidat, Örebro.

Sedan helt nyligen har han ett nyskrivet treårskontrakt.
Men intresset är stort för den 41-årige engelsmannen. Enligt uppgifter närmade sig nyligen Djurgården men fick nej från Östersund, uppgifter som ÖFK officiellt sedan bekräftat.

I dag kan FD avslöja att priset på succétränaren, enligt uppgifter, är satt till 10 miljoner kronor.
Minst.
Östersunds starke man kommenterar siffrorna så här:

– Jag säger så här att jag tror inte att någon allsvensk klubb skulle vara beredda att möta oss i en förhandlingssituation om Graham Potter. Jag tror ingen har råd eller vågar försöka, säger Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.
– Nej, jag vill inte kommentera något pris men ingen allsvensk klubb förutom Malmö FF skulle ha resurser och jag tror inte att någon skandinavisk klubb överhuvudtaget skulle vara beredda att betala vad vi vill ha för Graham, säger Kindberg och fortsätter:

– Men det är ju inte aktuellt. Vi har Skandinaviens bästa tränare och när han lämnar oss så ska han ut i Europa. Han skulle annars inte utvecklas mer någon annanstans, slår Östersundsbasen fast och skrattar.

Och när det kommer till Graham Potters lön så har han svårt att se att någon annan allsvensk klubb lika lite skulle kunna gör skillnad på det viset:
– Jag hoppas att han är allsvenskans bäst betalde tränare. Det är ingenting att svamla om att han ska vara så mycket värd. Skulle han inte vara det så får vi se till att fixa det, lovar Daniel Kindberg och skrattar till.

Stora ord men inget storhetsvansinne för en ordförande som ligger bakom en resa som redan är ett stycke allsvensk fotbollshistoria. Om klockan skulle vridas tillbaka till 2011 så hade vi hittat Östersund i division II.
Och Potter har alltså funnits med sedan dess och leder alltså i dag ett lag som närmar sig den allsvenska toppen.

– Jag säger ju bara som det är. Han är vår viktigaste tillgång och jag skulle ju hellre sälja Modou Barrow än Graham – om Barrow hade varit kvar nu. Vi har skrivit ett treårskontrakt med Graham nu och det kommer vi vilja förlänga.

MISSA INTE – MER OM ÖSTERSUND
– Nej till Djurgården – och nej till Östersund
– Blir han förste ÖFK-stjärnan att lämna?