Foto: alloverpress

Danske Jakob Michelsen är en huvudkandidat att ta över som ny tränare i Hammarby. Nu uttalar sig sportchefen i Michelsens klubb SönderjyskE om situationen. Enligt uppgifter till FD så är den danska klubben redan nu i full gång med att leta ny tränare. 

FotbollDirekt kunde redan den 20 oktober avslöja att Hammarby träffat danske Jakob Michelsen. 36-årige Michelsen gjorde succé med SönderjyskE under sin första säsong i Superligan och ledde laget till en sensationell andraplats 2015/2016 – den bästa placeringen i klubbens historia. Michelsen fick pris som Årets tränare i Danmark förra säsongen.

Nanne Bergstrand har nu officiellt sparkats av Hammarby och Michelsen har i dansk media pekats ut som Bajens huvudkandidat att ersätta Nanne.

Michelsens kontrakt med SönderjyskE går ut sommaren 2017, och klubben vill förlänga. Samtidigt medger man nu att det kan bli svårt att behålla succémannen.

SönderjyskE:s sportchef Hans Jörgen Haysen uttalar sig för danska Ekstra-Bladet om tränaren. Sportchefen medger att man förbereder sig på en framtid utan Michelsen.

Danska ligan tar vinteruppehåll i mitten av december, och Haysen menar på att det kan vara läge att ta in en ny tränare då.

– Vinterpausen är ju den tidspunkt där en ny tränare får längst tid att arbeta med truppen. Så jag kan absolut se vissa fördelar med att skifta tränare halvvägs in i säsongen, säger Haysen till tidningen, enligt bold.dk.

Sportchefen gör också klart för tidningen att man vill ha ett besked från Michelsen så fort som möjligt, så att de kan informera spelare med utgående kontrakt om situationen.

Det hela kan givetvis också tolkas som att Haysen sätter press på Michelsen för att få tränaren att skriva på nytt kontrakt. Enligt uppgifter till FD så är klubben dock i full gång med processen att rekrytera en ny tränare.

MISSA INTE!

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarbysida
Talangen sörjer Nannes avsked: ”Han är grym”
AVSLÖJAR: Bajens vinterplan 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll