Foto: Bildbyrån, alloverpress

I går avslöjade Expressen att Hammarby tittar på alternativ till Nanne Bergstrand. Norske Tor Ole Skullerud nämndes. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Bajen har träffat förre AIK-favoriten Kim Bergstrand och danska SönderjyskE:s Jakob Michelsen.
– Det här kan jag självklart inte kommentera, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Nanne Bergstrand kan vara på väg mot en brytning med Hammarby efter flera framgångsrika år som etablerat Bajen i allsvenskan.
Efter en tung start i år så finns nu chansen till topp-5 efter derbysegern senast och endast en förlust i elva matcher.

Osvikliga siffror som är på väg att ge Nanne Bergstrand efterlängtad framgång – Nanne som ett tag tidigare i år var så pass ifrågasatt att hans jobb såg ut att vara i fara, liksom hur uppgifter fanns om gnissel från delar av spelartruppen mot den 60-årige tränaren.

Nu har kritiken mot honom tvärdött men likväl ser nu alltså hans framtid på Tele2 arena vara hotad.
Expressen avslöjade i går norske Tor Ole Skulleruds namn som inte ville kommentera uppgifterna.

I dag kan FotbollDirekt avslöja genom flera källor avslöja hur Hammarbys ledning har kontaktat fler namn.
Enligt FD:s uppgifter har det gått så långt att Bajen träffat så väl tidigare AIK-spelaren (1983-94) Kim Bergstrand, numera framgångsrik tränare Sirius, serieledare i superettan. Bergstrand har även spelat i Hammarby (1995-98).

– Det här kan jag självklart inte kommentera. Det blir bara fel. Nej, jag vill inte säga något mer men jag förstår att spekulationer är den del av spelet, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Jämte finns även lika tillförlitliga uppgifter från källor med insyn i Hammarby som bekräftar att Hammarby även tittat åt Danmark och likaledes träffat SönderjyskE:s Jakob Michelsen.

Bergstrand har varit i Sirius sedan 2012, sedan han sparkats från Brommapojkarna. Men i Uppsala har han nu succésivt växt och är i dag nära att göra Sirius allsvenskt igen.

Jakob Michelsen leder just nu SönderjyskE i danska Superligan och bara 36 år gammal. Ett namn som fått mycket uppmärksamhet i dansk fotboll och beskrivits som ett av Danmarks mest spännande unga tränarnamn – så sent som för några år sedan gjorde han en oortodox avstickare och tog hand om Tanzanias U19-landslag.

Han tog SönderjyskE till klubbens bästa resultat i Superligan någonsin förra säsongen – en andraplats. Det var Michelsens första säsong i klubben och han fick i våras pris som årets fotbollstränare i Danmark.

FD har sökt representanter för Hammarby, SönderjyskE och Jakob Michelsen. 

Anton Zetterman – Ola Gustavsson