Foto: Bildbyrån

Omar Eddahri gjorde ingen succé i Djurgården i fjol, men har visat sig vara en nyckelspelare för Sundsvall i inledningen av allsvenskan. Giffarnas sportchef Urban Hagblom är inte förvånad över Eddahris snabba framfart i år.
– Han har så stora kvaliteter och det är något som Sverige kommer få se mer av, säger Hagblom till FotbollDirekt.se.

”Omar är en jävligt skicklig spelare, men jag tror inte att han stannar nu när jag och Thomas skrivit på. Det är väl på grund av oss. Jag tror inte att vi är Omars drömtränare”.

”Det är inga hard feelings även om det inte blev bra. Men ja, jag delar Kims åsikt där, jag tror inte att Omar är så sugen att stanna i Djurgården nu”.

Detta sades till FD av Djurgårdens nya tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i november när det stod klart att de tagit över Djurgården. Att duon inte kom överens med Omar Eddahri under hans tid i Sirius i fjol våras är ingen hemlighet och kort efter att Bergstrand och Lagerlöf gjort klart med Djurgården kom beskedet att Eddahri efter ett halvår i Djurgården gjort sitt i klubben.

I stället kritade forna AFC Eskilstuna-stjärnan på för Sundsvall i vintras och komiskt nog låg Eddahri bakom ”Giffarnas” båda mål i allsvenska premiären borta mot Djurgården där gästerna hämtade upp 0-2 till 2-2. Eddahri så klart belåten efteråt, men kände inte att succén på Tele2 Arena var en hämnd mot Bergstrand och Lagerlöf.

– Nej det är bortglömt. Det här var bara skönt för mig själv. Jag var i princip skadad hela förra säsongen så det var en revansch för mig själv, jag fick visa för mig själv, sa Eddahri till FotbollDirekt i måndags.

I går startade Eddahri på nytt i Sundsvalls anfall, denna gång hemma mot Malmö FF. Visserligen blev det inga poäng för 28-åringen i den överraskande 3-1-segern mot guldfavoriten, men lik förbannad en ny stark insats av honom och sportchefen Urban Hagblom är inte överraskad av Eddahris framfart i Giffarna.

– Det här är så klart jättekul. Jag har följt Omar länge och velat få upp honom hit till Sundsvall ett bra tag. Jag är inte jätteförvånad direkt att han nu gjort det så bra. Han har så stora kvaliteter och det är något som Sverige kommer få se mer av, berättar Hagblom för FotbollDirekt.se.

Efter en strulig vår i Sirius och en väldigt kort sejour i Marocko skrev Eddahri på ett korttidskontrakt med Djurgården i augusti. Väl i Stockholmsklubben blev det elva matcher (varav sju från start) och en assist. Att det inte blev någon större succé i den blårandiga dressen är något som Hagblom har förståelse för.

– Det handlar om miljö också. Omar kom till Djurgården efter en trasslig sits med skador och begränsad speltid i Sirius och sedan en jättekort sejour i Marocko. Det tar då tid att komma tillbaka hundra procent och även om han gjorde det okej i Djurgården utmärkte han sig inte så mycket kanske. Nu har Omar dock visat igen vilken otroligt bra spelare han är!