Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. När Jordan Larsson nätade mot sin gamla klubb Helsingborg för Norrköping under söndagen firade han inte. Sundsvalls Omar Eddahri tänkte dock inte i samma banor när han snyggt prickade in 2-2 borta mot Djurgården, samma Djurgården som han lämnade i höstas.
– Det finns inget som stoppar mig från att fira, det spelar ingen roll vilka jag möter, säger Eddahri till FotbollDirekt.se.

I somras skrev Omar Eddahri på ett korttidskontrakt med Djurgården. Till en början var anfallaren borta på grund av skada och när han väl spelade blev det ingen större succé i Blåränderna.

Kort efter att det stod klart att Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand skulle ta över Djurgården i november lämnade Omar Eddahri klubben. Stjärnan och tränarduon kom inte överens i Sirius förra våren, något som onekligen inte varit någon hemlighet och när FD frågade Lagerlöf och Bergstrand efter att de presenterats av Djurgården svarade de följande på frågan angående Eddahris vara eller icke-vara i Djurgården:

– Omar är en jävligt skicklig spelare, men jag tror inte att han stannar nu när jag och Thomas skrivit på. Det är väl på grund av oss. Jag tror inte att vi är Omars drömtränare, sa Bergstrand till FotbollDirekt och fick medhåll av Lagerlöf:

– Det är inga hard feelings även om det inte blev bra. Men ja, jag delar Kims åsikt där, jag tror inte att Omar är så sugen att stanna i Djurgården nu, konstaterade ”Tolle”.

Nu fick Eddahri sin revansch. I Sundsvallsdressen svarade han för ett mål och en assist när ”Giffarna” hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Djurgården inför drygt 20 000 åskådare på Tele2 Arena – vilket också blev slutresultatet. Extra skönt att knäppa Lagerlöf och Bergstrand på näsan?

– Nej det är bortglömt. Det här var bara skönt för mig själv. Jag var i princip skadad hela förra säsongen så det var en revansch för mig själv, jag fick visa för mig själv, säger Eddahri till FotbollDirekt och fortsätter:

– Det här kändes som en vanlig match. Det var jättekul att vara tillbaka och jag har respekt för Djurgården, men det var en vanlig match. Inget speciellt så.

När Jordan Larsson satte 1-1 på Olympia mot sin tidigare klubb Helsingborg under söndagen valde Norrköpingsstjärnan att inte fira som en respektfull gest mot HIF-fansen. Omar Eddahri hade dock inga tankar på att hålla inne på sitt målfirande på Tele2 Arena.

– Jag tänker inte så. Gör jag mål så firar jag. Och jag blev glad. Jag hade inte gjort mål på länge och det finns inget som stoppar mig från att fira. Det spelar ingen roll vilka jag möter. Det finns fler lag som jag spelat i. Gör jag mål så kommer jag att fira.

Sundsvall slutade åtta i fjol, har behållit nyckelspelarna och tagit in dig och Pa Konate. Kan ni utmana om Europaplatserna i år?

– Oj, vi hörs om 10-15 omgångar så får vi se då, avslutar Eddahri.