Foto: Bildbyrån

Kossounou Odilon är bara 18 år gammal men har redan gjort sig ett namn i Hammarby. Ivorianen uppvaktas av franska klubbar och tränaren Stefan Billborn förvånas inte över intresset.
– Jag har också hört rykten och det är inte så konstigt med tanke på att en så pass ung spelare gör det så pass bra, säger Billborn till FotbollDirekt.se.

”Han är fantastisk.  Det är en otrolig spelare måste jag säga. Jag har inte sett många 17-åringar som är bättre än honom”. 

Stefan Billborn om Kossounou Odilon till FotbollDirekt inför fjolårets allsvenska säsong. Då var ivorianen okänd och kunde inte skriva kontrakt med Hammarby då han ännu inte var myndig.

I vintras blev han dock 18 år och kritade på ett långt avtal med Bajen. Han startade tre matcher i Svenska cupen och har varit en av de spelare i den grönvita dressen som imponerat mest i år.

Hur länge Hammarby kan behålla Odilon? Det kan inte tränaren Stefan Billborn sia om.

– VI har kontrakt med honom i fyra år så vi kan ju behålla honom fram till dess om vi vill. Jag tror i alla fall inte att man ska släppa honom för tidigt härifrån, jag tror inte det är bra att göra det. Vi ska låta honom växa och utvecklas här – för att när han sedan tar nästa kliv från Hammarby så ska han verkligen vara mogen för det, säger Billborn till FotbollDirekt.se.

FD kunde nyligen avslöja att franska klubbar redan uppvaktar Odilon. Billborn överraskas inte av intresset från utlandet.

– Jag har också hört rykten och det är inte så konstigt med tanke på att en så pass ung spelare gör det så pass bra – och med egenskaperna som han har dessutom! Samtidigt tror jag att man måste våga skynda långsamt. Odilon har fysiken, tekniken och spelförståelsen, men han måste också lära sig beslutsfattandet. Har man för bråttom med en sådan här ung spelare och lirar honom vecka in och vecka ut, ja det kan givetvis bli jättebra, men spelaren kan då också rasa igenom ner i källaren och då blir det vanskligt att ladda om mentalt. Det blir lätt att man då tar felbeslut hela tiden och som alla vet är självförtroende viktigt i fotboll. Men med det sagt, att Odilon har potentialen för att bli hur bra som helst, ja det råder det inga som helst tvivel om!