Foto: Bildbyrån

Kossounou Odilon fick tävlingsdebutera för Hammarby i måndags – en debut som gett eko. Efter inhoppet mot Varberg i cupen så har franska klubbar hört av sig om Odilon, kan FD avslöja.
– Ja, det stämmer att det finns klubbar som hört av sig angående Odilon efter matchen. Men vi har inget intresse av att sälja honom nu, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till FotbollDirekt.se.

Koussounou Odilon skrev på för Hammarby i januari. Mittbackstalangen från Elfenbenskusten har stora förväntningar på sig. Det efter att ha imponerat under flera års gästspel med Bajen, innan han i januari slutligen kunde skriva på som 18 år fyllda.

Nu är han till sist fullvärdig Hammarbyspelare, och det har blivit bra med speltid direkt för ynglingen. Han har fått minuter i samtliga träningsmatcher på försäsongen och i måndags blev det också tävlingsdebut i Hammarby. Odilon kom in i andra halvlek mot Varberg i cuppremiären.

Det blev spel på en oväntad position – Stefan Billborn bytte in Odilon på defensivt mittfält, istället för Tim Söderström. Ett inhopp där talangen kom in och hjälpte Bajen stänga matchen. Efter en vacker dribbling i offensiv box så serverade han Mats Solheim öppet mål till 3-0, vilket blev slutresultatet.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Bajen efter matchen fått påringningar angående Odilon – det från ett antal franska klubbar. Inte mer än att klubbarna i fråga har velat höra sig för om talangens situation.

Det finns emellertid en logik i att samtalen kommer från Frankrike – man hämtar där ofta spelare från Elfenbenskusten, som är franskspråkigt och en tidigare fransk koloni. Det har också tidigare funnits intresse från franska klubbar för Odilon – FD skrev i januari om bland andra Marseille och Lyons intresse.

Huruvida det är dessa klubbar som ringt nu har vi inte fått bekräftat. Men Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg bekräftar att klubbar hört av sig sedan i måndags, utan att vilja gå in på klubbnamn eller länder.

– Ja, det stämmer att det finns klubbar som hört av sig angående Odilon efter matchen. Dock, i det läget vi är nu, så är det inget som är intressant för oss att ta vidare, säger han till FD.

Hjelmberg är tydlig med att Hammarby inte planerar sälja talangen i nuläget:

– Vi har inget intresse av att gå vidare med något som är lösa förfrågningar. Vi har inga planer på att sälja Odilon nu.

– Sedan kommer det säkert ske förr eller senare. Klubbarna kommer få ställa sig i kö, och den kön kan bli ganska lång. Och då får de höra av sig med konkreta förfrågningar till Jesper Jansson så får vi ta det därifrån.