I november kunde FD avslöja att Kalmar FF försökte värva Dalkurds Henrik Löfkvist. Enligt FD:s källor har man äntligen lyckats. Den spelskicklige försvararen läkarundersöks inom kort. Kontraktet är på tre år. 

Dalkurd hade en strulig säsong och det slutade med respass tillbaka till superettan.

En av spelarna som jagats från den ex-allsvenska truppen är den spelskicklige backen Henrik Löfkvist, 23. Redan i november kunde FD avslöja att Kalmar FF och Magnus Pehrsson ville värva honom.

Samtidigt kunde vi berätta att spelaren hade en utköpsklausul och Löfkvist själv var mån om att spela i allsvenskan.

– Jag har en klausul som säger att jag kan lämna för en viss summa. Sen är det så, mitt mål är att spela i allsvenskan 2019 och det vet klubben om. Superettan vore ett steg bakåt i min utveckling så jag hoppas att det går att hitta en lösning.

Enligt våra källor finns du med på Kalmars och Magnus Pehrssons önskelista. Är det något du hört talas om?

– Det var kul att höra! Kalmar är min moderklubb också, så det är klart att det hade varit intressant. Jag har ett par vänner kvar där, det är en fin klubb med en underbar arena. Det finns intresse från allsvenskan, det gör det. Sen har man lärt sig vid det här laget att ett intresse inte betyder att något blir av. Så det är ingen mening att gå igång på allt man hör, sa han då.

Nu är det klart.

Dalkurd har accepterat ett bud från Kalmar FF och Löfkvist kommer snart att presenteras av smålänningarna.

Enligt FD:s källor återstår bara en läkarundersökning innan försvararen kritar på ett treårskontrakt.