Det blev en blytung allsvensk debutsäsong för Dalkurd med problem både på och utanför planen. En av ljuspunkterna var dock mittbacken/mittfältaren Henrik Löfkvist, 23. FD kan avslöja att han finns med på Kalmars och Magnus Pehrssons önskelista inför nästa säsong. 
– Det var kul att höra! Kalmar är ju min moderklubb, säger Löfkvist, som inte ser sig själv spela superettan 2019, till FotbollDirekt.se. 

Hoppet levde in i det sista för Dalkurd.

Men trots en imponerande seger borta mot GIF Sundsvall så räckte det inte för att rädda kontraktet.

Den allsvenska sejouren blev inte mer än ettårig, och det var kanske inte så konstigt med tanke på allt strul både på och framförallt utanför planen – där storsponsorn och miljardären Kawa Junad hoppade av mitt i sommaren. Något som tvingade klubben till att sälja flera av sina bästa spelare för att rädda ekonomin.

En som blev kvar hela säsongen och stod för en lovande debutsäsong i allsvenskan var Henrik Löfkvist. 23-åringen var en viktig kugge redan i superettan när Dalkurd blev uppflyttade, och under våren fortsatte han att utvecklas i sin roll som mittback. På hösten fick han flytta upp på mittfältet och visade att han klarar av flera positioner.

Så vad händer med Löfkvist nästa säsong? Med två år kvar på kontraktet sitter Dalkurd på trumfkortet men för FD avslöjar han att det finns en utköpsklausul och att han varit tydlig mot klubben att han inte vill följa med i superettan.

– Jag har en klausul som säger att jag kan lämna för en viss summa. Sen är det så, mitt mål är att spela i allsvenskan 2019 och det vet klubben om. Superettan vore ett steg bakåt i min utveckling så jag hoppas att det går att hitta en lösning, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Framförallt i den åldern jag är i så vore det ett jättesteg bakåt. Det är inget som jag vill göra, sen ska man aldrig säga aldrig. Jag har ju kontrakt med Dalkurd och det ska finnas klubbar som vill ha mig.

Enligt våra källor finns du med på Kalmars och Magnus Pehrssons önskelista. Är det något du hört talas om? 

– Det var kul att höra! Kalmar är min moderklubb också, så det är klart att det hade varit intressant. Jag har ett par vänner kvar där, det är en fin klubb med en underbar arena. Det finns intresse från allsvenskan, det gör det. Sen har man lärt sig vid det här laget att ett intresse inte betyder att något blir av. Så det är ingen mening att gå igång på allt man hör.

Du är tydlig med att du vill spela allsvenskan, känner du en stress över att det inte ligger i dina händer?

– Jag har en agent (Patrick Mörk) som sköter det åt mig. Sen är jag väldigt mån att veta vad som händer med tanke på att jag vill spela så högt som möjligt nästa år. Jag är nog en ganska jobbig klient som är på honom väldigt mycket. Men det är för att jag känner att nästa år är så viktigt för min utveckling.

Dalkurd har nu gått på vinterledigt och Löfkvist hymlar inte med att det är en efterlängtad semester.

– Ja, med tanke på hur det blev där i slutet, att åka ur i sista omgången efter allt slit man lägger ner… Det var extra tufft. Att kroppen är sliten är en sak, men mentalt är man ju helt slutkörd. Visst har det varit svårt att inte fokusera på alla problem som varit utanför planan, vi i laget är bara människor också, så det är klart att vi påverkas.

Vad tar du med dig från din första allsvenska säsong?

– Våren var lite av en inkörningsperiod där jag har några insatser som jag inte är jättestolt över. Men så är det, att gå från superettan till allsvenskan är en omställning. Nu under hösten har jag känt att jag hittat min nivå och att det är i allsvenskan jag ska vara.

– På våren var jag back och i höst nästan bara mittfältare. Det är ju den position som jag spelat mest av allt under min uppväxt. Klart det är en styrka att kunna spela på två positioner.

FD erfar att Magnus Pehrsson planerar att spela med en trebackslinje i Kalmar nästa år.