Foto: Bildbyrån

Andreas Isaksson har gjort sin sista match i Djurgården – och i karriären. Blårändernas stjärnaffär från i somras, Erik Johansson, har spelat med 37-åringen både i landslaget och nu i Dif – och han känner sig hedrad.
– Man kommer nog inte att få uppleva en så pass bra målvakt igen, säger Johansson till FotbollDirekt.se. 

Det var mäktiga hyllningar på Tele2 Arena i går när Djurgårdens Andreas Isaksson tackades av.

Först när han byttes ut inför öronbedövande jubel på stopptid – och därefter genom en närmare 45 minuter lång ceremoni efteråt. Rörande scener, något lagkamraten och storstjärnan Erik Johansson skriver under på.

– Det var verkligen ett fint avsked. Man önskar honom en härlig pension, säger mittfältaren till FD.

Isaksson har gjort karriärens sista match och lägger nu handskarna på hyllan, 37 år gammal. I landslaget gjorde målvakten 133 landskamper. Han lirade fyra EM och två VM.

I Djurgården vann Isaksson två SM-guld och två cupguld. Erik Johansson, som anslöt från FC Köpenhamn i somras, känner sig hedrad över att ha fått spela med Isaksson i såväl landslaget som i klubblaget.

– Som klargjordes i videohälsningarna (under gårdagens ceremoni där namn som Markus Rosenberg, Kim Källström och Ola Toivonen hyllade keepern) så är Isaksson den bästa svenska målvakten genom tiderna. Det har varit en stor ära att få träna och spela matcher tillsammans med honom. Man kommer nog inte att få uppleva en så pass bra målvakt igen.

Det blir en jobbig uppgift för nästa målvakt i Djurgården att ersätta Isaksson va?

– Haha ja, det är mycket handskar att fylla så att säga. Andreas är en otroligt fin person och en grym målvakt. Han kommer att vara saknad.

Djurgården avslutade säsongen med tre raka segrar och slutade till sist på en sjundeplats i årets allsvenska. Johansson känner nu en revanschlusta 2019.

– Det är alltid fint att avsluta på ett bra sätt. Det har inte blivit så som vi velat i år men nu gjorde vi en bra avslutning i alla fall. Nu jävlar kör vi nästa år!

LÄS: RÖRD ISAKSSON OM AVSKEDET I DJURGÅRDEN