Djurgården genomförde under sensommaren sin näst största affär någonsin när Felix Beijmo gick till Werder Bremen. Tyskarna betalade 30 000 000. Men trots att Beijmo beskrivs som en flopp så är ett lån inte aktuellt.
– Det är för bråttom. Han är inte ensam om att en flytt från allsvenskan till en storklubbb i en toppliga tar tid. Titta bara på som exempelvis Alexander Isak, kommenterar hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.se.

Han var ett av allsvenskans hetaste namn när han en bit in i juni bekräftades som klar för den tyska storklubben.
Men verkligheten för 20-åringen sedan han lämnade har sannerligen inte varit i någon sus och dus. Så mycket han nu än kostade och så många miljoner den förre Dif-försvararen än tjänar.

LÄS: DIF-STJÄRNAN NÖJER SIG INTE – VILL HA ÄNNU MER

Nyligen beskrevs han av tyska Bild till och med som en flopp så här långt. Inte en enda gång i Werder Bremens trupp. Istället en bra bit utanför spotlights och jobb i U23 i det tysta för ett namn som för inte så många månader sedan var ett av allsvenskans största nya omslagsnamn.

Själv har Beijmo uttalat sig så här:
”Ha tålamod, du är bara 20 år och det är ingen stress. Jag gör allt för att vara redo när chansen kommer”.

Hans agent Per Jonsson ser samma linje som sin spelare. På frågan om ett lån kan bli aktuellt så är han avvisande.
– Kom i håg att det bara har gått några månader, säger agenten till FotbollDirekt.se och fortsätter:
– Det är klart att det är lite frustration men Felix är en sådan otrolig talang så låt det gå ett år så kommer han att visa. Det handlar om tålamod, i synnerhet om man går från allsvenskan till en toppliga som han har gjort. Titta på namn som Haksabanovic (West Ham och Malaga) och Isak (Dortmund), man behöver tid och Felix är inget undantag. Sedan finns det något enstaka namn som får spela direkt, som Mattias Svanberg i Serie A (Bologna).

– En utlåning? Nej, det är inte aktuellt och inget som överhuvudtaget förts på tal. Det är bara att inse att det är enorm skillnad på allsvenskan och som exempelvis Bundesliga och det förstår Felix och Werder Bremen tror stenhårt på honom.

Så ni är inte oroade över att han, till synes, är så definitivt utanför?
– Nej, man ska inte oroa sig efter bara några månader och han tränar hela tiden med a-laget. Felix är en investering som klubben verkligen tror på och han kommer att få tid på sig.