Djurgården har presenterat Omar Eddahri. Ett namn som för Bosse Andersson kan vara toppallsvenskt – samtidigt medger han att man jagat större affärer.
– Vi har undersökt andra större alternativ men inte lyckats. Klart vi har försökt men samtidigt har Eddahri hög kapacitet, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

I november förra året så stack han från AFC United. I mars blev han Siriusspelare men redan efter sex matcher hoppade han av Uppsalaklubben och gick till marockanska mästarna Ittihad Tanger!
Nu visas han så alltså upp här i eftermiddag som en sistaminuten-lösning av Djurgården. Eddahri som är ett namn som i ett års tid kopplats samman med stockholmarna – men samtidigt inte det där stora anfallsnamnet som Dif anses sakna.

– Han har dykit upp senaste veckorna som ett alternativ. Ja, vi har varit intresserade av Omar tidigare och jag har träffat honom men av olika anledningar så har det inte gått att lösa förrän nu, berättar Djurgårdens sportchef för FotbollDirekt.se.
– Han brinner av revanschlust och har haft Özcan som tränare tidigare. Och så har han spelat i Djurgården tidigare – och om man på riktigt kan Omar Eddahri som spelare så tror jag många ser att han i sina bästa stunder kan vara ett toppallsvenskt namn, fortsätter Bosse Andersson.

LÄS: DJURGÅRDEN MÅSTE AGERA SNABBT NU

Men samtidigt är det en självkritisk general som möter FD timmarna efter att ett efterlängtad anfallsnamn nu i alla fall presenterats.
Mariupolmatcherna avslöjade ju inte minst stora offensiva brister.
Jämte har Özcan Melkemichel på sätt och vis visat frustration som när man chansade med Yura Movsisyan – och nu på slutet i Europa League-mötena med Mariupol hymlade inte Jonas Olsson med att han ansåg att man är för tunna framåt.

Under alla omständigheter finns resurser att göra stora affärer. Dif är i dag i eget kapital uppe på andra plats bakom Malmö FF. Dif som i början av året visade upp 53,4 miljoner i eget kapital har ju sedan dess sålt Felix Beijmo för 30 000 000, Tino Kadewere för 20 000 000, Magnus Eriksson 12 000 000 och Othman El Kabir 5 000 000 – och ovanpå en vidare försäljningsprocent på Omar Colley på 8 000 000-10 000 000 när denne såldes till Sampdoria.
Ja, ni ser att det totalt sett för Dif handlar om summor på en bra bit över 100 000 000.
På avräkningskontot finns dock Erik Johansson och Nicklas Bärkroth som tillsammans uppskattningsvis kan ha kostat Djurgården 15-20 miljoner i övergångssummor och signing bonus.

– Jag kan ju säga att vi gjort stora transfernetto flera år i rad och i år är inte något undantag, säger Bosse Andersson och fortsätter:
– Vi har undersökt andra alternativ (än Eddahri) men vi har inte lyckats med det vi vill. Det ska jag inte sticka under stol med. Summan av allt blev att vi ansåg att Eddahri varit det bästa alternativet i övrigt. Nej, men vi har ett stort ansvar och känner stora förväntningar men det finns inte en chans att vi gör affärer vi inte fullt ut tror på eller har planerat för. Inte en chans. Vi har en bra spelartrupp och vi siktar utan tvivel på Europa. Det förändras inte av detta. Men vi går inte in i större affärer med mindre än att det är långsiktigt. Och som jag sade, vi har verkligen jobbat för det, vi har verkligen försökt – men i bland lyckas man bara inte.

Samtidigt krymper nu tiden till transferstängning.
Midnatt, natten till söndag, så klappar det igen. Sannolikheten för att Dif nu ska hinna med ett större kommersiellt namn i sista stund – ser inte stor ut.
– Men det vore fel att säga att vi har gett upp när det är torsdag och det är lördag natt som gäller för stängning. Ja, vi har kontakter med namn men, nej, vi slutförhandlar inte med någon.

Hur ser du på resten av hösten?

– Jävligt spännande. Vi är med i toppen av allsvenskan, siktar på Europa och har flera år i rad visat upp stora transfernetton och som jag sade – det kan jag ju säga att i år inte blir något undantag.