Foto: Bildbyrån

Rafael York är given i U18-landslaget och har tränat med klubbar som Watford, Lazio och Milan. Nyligen testade yttern med AIK för andra gången, men nu står det klart att det inte blir Gnaget. 18-åringen har i stället skrivit på för IFK Värnamo.

Redan som 15-åring debuterade Rafael York för Sandvikens a-lag och 2015 tränade yttern med såväl Lazio som Watford.

Våren 2016 testade York med AIK, men någon affär blev det inte den gången. I somras var talangen och tränade med självaste Milan.

I U18-landslaget är York given och när svenskarna enkelt tog sig vidare från första EM-kvalet till slutspelet i Finland nästa sommar gjorde 18-åringen det bra som vänstervinge i förbundskaptenen Tomas Turessons 3-5-2-system.

I slutet av november var York på besök hos AIK på nytt och han spelade då en timme i träningsmatchen mot Sollentuna på Skytteholm. När FD pratade med yttern konstaterade yttern följande:

– Det är några klubbar som hört av sig, men jag ville köra här först för jag har alltid tyckt om AIK.

Men det blir inte Gnaget för York. Inte heller Örebro som han besökte efter AIK-testet. Under måndagen annonserade IFK Värnamo att de värvat 18-åringen.

– Det är en väldigt talangfull spelare som vi har lyckats knyta till oss i York. I tuff konkurrens med andra klubbar i allsvenskan och superettan så presenterade vi den bästa planen för York, vilket känns väldigt bra. Vi kan räkna med att få se en otroligt snabb ytterspringare på Finnvedsvallen kommande år, säger sportchefen Thomas Lundqvist till IFK Värnamos hemsida.