Foto: Bildbyrån

SOLNA. Rafael York är given i det svenska U18-landslaget och har provtränat med klubbar som Milan, Lazio och Watford. I gårdagens match mot Sollentuna fanns vänstervingen med från start i AIK och han hoppas på ett kontrakt.
 – Det är några klubbar som hört av sig, men jag ville köra här först för jag har alltid tyckt om AIK, säger York till FotbollDirekt.se. 

Som 15-debuterade Rafael York i Sandvikens a-lag och under 2015 tränade han med både Watfords och Lazios reservlag.

Våren 2016 testade York med AIK och i somras var han i Milano och tränade med Milan. Det råder inga tvivel om att 18-åringen är en spännande spelare. Dessutom är han given i det svenska U18-landslag som i oktober enkelt tog sig vidare från första EM-kvalrundan.

Nu löper vänsterytterns kontrakt med Sandviken ut och därför fanns York med på banan i AIK-dressen när laget spelade träningsmatch mot Sollentuna under fredagen.

Det var också snabba ryck. York tränade först med AIK under torsdagen och redan dagen därpå var det alltså dags för match.

– Jag har haft två veckors semester innan det här så jag har inte tränat alls de senaste två veckorna. Skönt att komma igång igen, även om det var en jobbig match för det var mycket spring, säger York till FotbollDirekt.se.

18-åringen startade matchen som vänstervinge i 3-5-2-systemet och byttes tillsammans med Haukur Hauksson och Robert Taylor ut i den 70:e minuten. Kantrollen i AIK passar York perfekt, anser han själv.

– Ja, så är det ju. Jag gillar att springa och har bra fart, så det där är min roll.

Hur kommer det sig att du är i AIK nu?

– Jag vet inte. Det bara blev så. Vi har snackat lite grann och det var en bra tid nu för mig att komma över och spela lite.

AIK går nu på semester och vad som händer med York är än så länge oklart.

– Vi får se. Jag har inget riktigt svar ännu. Några klubbar har hört av sig men jag ville köra här först för jag har alltid tyckt om AIK. Det här var ett bra tillfälle för mig.

Vill du skriva kontrakt med AIK?

– AIK är en av Nordens största klubbar så jag skulle inte tacka nej direkt, men man får ta det som det kommer.