• Publicerat 6 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Janne Andersson tog ut sin trupp till januariturnén i går. FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg tycker Andersson prickat rätt i stort, men saknar ett namn: Örebros poängkung Nahir Besara.
– Jag tycker det är märkligt att han inte är med, säger Österberg.

Janne Anderssons trupp till januariturnén i Abu Dhabi släpptes i går. 23 spelare där 18 kommer från allsvenskan.

FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg tycker att truppen ser bra ut – med ett undantag. Örebros Nahir Besara gjorde sin bästa säsong hittills i allsvenskan, och stod för 17 poäng i Örebro SK. Men det blev ingen plats i truppen för Besara.

– Nahir tycker jag verkligen gjort en sådan säsong att han borde uppmärksammas på det sättet. Jag har lyft honom tidigare för att han presterat väldigt bra. Det är lite märkligt att han inte kommer med om jag jämför med en del andra uttagningar, säger Österberg.

– Han kan inte göra mer av sin säsong än vad han har gjort, hamna i toppen av poängligan i ett lag på nedre halvan. Presterat så bra som det är möjligt med den omgivningen han har i en klubb som Örebro. Men det kan ju vara andra parametrar man går på.

Vilket leder in Österberg på en uttagning han ställer sig mer tveksam till – Jiloan Hamad fick plats bland mittfältarna.

– Hamad tycker jag var en trött uttagning, han har inte visat någonting i Hammarby i år. Sedan har jag inget emot Jille som spelare alls, tvärtom. Det är mer att man undrar över vilka parametrar de går efter. Om de tar ut honom på hans välkända högstanivå, för den är jättehög. Men ska man gå rent på det som presterats under 2017, då förstår jag inte var ribban ligger i fallet Nahir. I så fall är ribban väldigt högt satt.

I övrigt en trupp där flera av just de spelare som klivit fram i allsvenskan i år fick plats, namn som Magnus Eriksson, Rasmus Lindkvist, Robert Gojani och Sotirios Papagiannopoulos.

– Det är kul att de uppmärksammas, och det var kul med ”Sotte” (Papagiannopoulos). Jag tycker det är bra överlag, jag hade gärna sett någon av Eric Larsson och Felix Beijmo testas på högerbacken. Nu är det Johan Larsson och Tinnerholm där och det går inte att ifrågasätta, men jag kan tänka mig att det kan bli öppningar vid återbud för Larsson och Beijmo.