Janne Anderssons trupp till januariturnén är presenterad – flera namn som imponerat i allsvenskan får chansen för första gången, däribland AIK:s Rasmus Lindkvist, Jönköpings Södras Robert Gojani och Östersunds Sotirios Papagiannopoulos.

Landslaget åker till Abu Dhabi strax efter nyår (2-12 januari). Blågult spelar två matcher på lägret: mot Estland (7 januari) och Danmark (11 januari).

Nu har Janne Andersson presenterat truppen. Som vanligt en majoritet allsvenska spelare, kryddat med några som spelar i norska och danska ligan.

En hel del väntade namn, men också spelare som visat framfötterna i allsvenskan i år. AIK:s Rasmus Lindkvist, Jönköpings Södras Robert Gojani och Östersunds Sotirios Papagiannopoulos bland dem.

Framstående allsvenska spelare som inte kom med var bland andra Örebros Nahir Besara och Malmö FF:s nyförvärv från Sundsvall, Eric Larsson.

LÄS: FD-KRÖNIKÖRENS JANUARITRUPP – VILLE SE DJURGÅRDENS FYND

Allsvenska skyttekungarna Magnus Eriksson (Djurgården) och Kalle Holmberg (IFK Norrköping) finns med, och utomallsvenska bidrag är målvakterna Andreas Linde (Molde) och Jacob Rinne (Ålborg), försvararen Johan Larsson (Bröndby), på mittfältet Simon Tibbling (också Bröndby) och anfallaren Gustaf Nilsson (Silkeborg).

Malmö FF har med flest spelare, fem stycken. Då sitter tre på utgående kontrakt: Anton Tinnerholm, Oscar Lewicki och Erdal Rakip. IFK Norrköping och Djurgården därefter med tre spelare vardera.

Truppen:

Målvakter: Pontus Dahlberg (IFK Göteborg), Andreas Linde (Molde), Jacob Rinne (Ålborg).

Försvarare: Franz Brorsson (Malmö FF), Sotirios Papagiannopoulos (Östersund), Jacob Une Larsson (Djurgården), Joakim Nilsson (Elfsborg), Johan Larsson (Bröndby), Anton Tinnerholm (Malmö FF), Joel Andersson (BK Häcken), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Rasmus Lindkvist (AIK).

Mittfältare/forwards: Kristoffer Olsson (AIK), Erdal Rakip (Malmö FF), Oscar Lewicki (Malmö FF), Jiloan Hamad (Hammarby), Robert Gojani (Jönköpings Södra), Ken Sema (Östersund), Simon Tibbling (Bröndby), Kerim Mrabti (Djurgården), Magnus Eriksson (Djurgården), David Moberg Karlsson (IFK Norrköping), Carlos Strandberg (Malmö FF), Kalle Holmberg (IFK Norrköping), Gustaf Nilsson (Silkeborg).