Foto: Bildbyrån

Mathias Karlsson drar till sig stort intresse efter en stark säsong i Division 1 Norra. Nu träffar den 22-årige målvakten Gais.
– Jag känner mig redo att ta nästa steg i karriären, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

Mathias Karlssons kontrakt med Carlstad United i division 1 går ut, och nu rycker flera klubbar i målvaktstalangen. Degerfors och Gais visar intresse i superettan och Karlsson besöker nu den sistnämnda klubben.

– Vi har pratat ett tag, med målvaktstränaren här framför allt. Så vi tog beslutet att jag skulle åka ner och bekanta mig med klubben, säger Karlsson till FotbollDirekt.se.

– Första spontana reaktionen är att det är väldigt bra förutsättningar. Det är en proffsigare miljö, det märks att det är en stor klubb. Jag tycker absolut de ska vara högre upp, de hör hemma i allsvenskan.

Karlsson har många år i Carlstad United bakom sig, han var först med och tog upp klubben i division 1 (2014) och har därefter stått tre säsonger i Division 1 Norra. Nu vill han ta minst ett steg uppåt i seriesystemet.

– Verkligen. Jag känner mig framför allt redo för att göra det. Jag är redo för nya mål och nya utmaningar. Det är framför allt superettanklubbar som är intresserade, det har även kommit in något från allsvenskan också.

Hur värderar du kring klubbar, är det viktigt att komma högre upp i sig eller vill man känna sig säker på att få rollen som förstemålvakt?

– Man kan aldrig få någon garanti så, men det jag förväntar mig är att jag ska ha en rimlig chans att nå förstapositionen. Man vill ju spela. Det är något man får värdera, hur de ser på en och hur mycket de vill ha en.

Den gångna säsongen släppte Karlsson bara in 21 mål på 22 matcher och hade tio hållna nollor. Med det hade han näst bäst stats i serien.

– Siffrorna har varit bra den här säsongen, så det har man på papper hur bra man gjort det. Det är klart att det är användbart när man träffar nya klubbar, att ”det här får ni om ni väljer mig”. Det finns en tydlighet i det, säger Karlsson, som åker hem från Göteborg i dag.

– Vi kommer sätta oss ner i morgon (läs i dag) efter träningen och snacka lite, det blir inte några kontraktsdiskussioner utan mer en avstämning. Så får vi se sen.