Dalkurds Andreas Brännström är nära att presenteras som IFK Göteborgs nye huvudtränare – bara klubbarna kan komma överens. Alf Westerberg, som går tillbaka till rollen som assisterande tränare, har dock ingen lust att snacka om Brännströms färdigheter. 
– Det är som det är. Det är bara att vänta in vad som sker, säger han till FotbollDirekt.se. 

Nyligen kunde FD berätta att Dalkurds prislapp på Andreas Brännström ligger på 700 000 kronor, men att parterna ännu inte kunnat nå en överenskommelse.

För Alf Westerberg, som tog över huvudansvaret i klubben när Jörgen Lennartsson fick gå i somras, har den här hösten varit speciell. Nu väntar han – precis som spelarna – på beskedet om det blir Brännström eller någon annan som blir hans arbetskollega och chef nästa säsong.

– Jag har haft en fortlöpande dialog med Mats (Gren) hela vägen. Jag vet ganska väl vart frågan står hos oss, så det är inga konstigheter egentligen, säger han till FotbollDirekt.se.

LÄS MER: KRAVET PÅ BLÅVITT – DALKURD VILL HA MER BETALT

Hur känner du inför att kliva in på Kamratgården med en ny chef som du kanske inte känner? 

– Njaaa.. Det handlar om att ha ett professionellt förhållningssätt. Ur den synvinkeln är jag inte alls orolig. För mig har det varit tydligt från klubbens sida att förutsättningarna i höst var att jag högst troligt skulle gå tillbaka till rollen som assisterande tränare efter säsongen. Det är väl det jag kan säga. Jag är övertygad om att vi kommer få ihop allt på ett bra sätt.

Kan du känna någon besvikelse över att du inte kommer få fortsätta som huvudtränare?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi har haft en fortlöpande dialog kring det här, jag och Mats, och det finns ingen dramatik i det beslutet. Jag var starkt medveten om förutsättningarna från allra första början i somras.

Det verkar av allt att döma bli Andreas Brännström som tar över rodret i Blåvitt. Men Alf Westerberg har ingen lust att prata om den som kan komma att bli hans chef.

– Nej, det vill jag egentligen inte gå in på. Det känns inte rätt att jag ska ge någon analys på hans arbete i det här skedet.