Dalkurdtränaren Andreas Brännström är överens med IFK Göteborg om ett tvåårskontrakt. Men ännu förhandlar klubbarna om prislappen. Enligt källor till FotbollDirekt blev det inget möte under måndagen och ännu står parterna en bit ifrån varandra. Men det rör sig inte om några jättesummor. 

Göteborgs Posten var först med att avslöja att Andreas Brännström var IFK Göteborgs huvudspår i jakten på en ny tränare. FotbollDirekt kunde sedan berätta att Jönköpings Södras Jimmy Thelin innan dess redan tackat nej till Blåvitt, för att högst troligt skriva på för Elfsborg.

Nu har det gått över en vecka sedan de första uppgifterna kring Brännströms namn kom ut i medierna och förhandlingarna mellan klubbarna har pågått sedan dess. Brännström har fått okej från Dalkurd att förhandla med Blåvitt om sitt personliga avtal, och är överens med göteborgarna om ett tvåårskontrakt.

Det som återstår är för Mats Gren att möta Dalkurds krav på kompensation för att släppa Brännström från sitt kontrakt. Enligt GP har IFK Göteborg fått flera av sina bud ratade och är beredda att betala runt en halv miljon kronor. Ett möte mellan klubbarna ska ha varit inplanerat till i måndags.

– Jag pratar aldrig om förhandlingar. Han sitter på kontrakt över 2018, sa Dalkurds sportchef Adil Kizil till GP i söndags.

Källor till FotbollDirekt kan berätta att det inte blev något möte under gårdagen, men att det av allt att döma bör bli en lösning om kort. Dalkurds krav ligger på omkring 700 000 kronor och förhandlingen beskrivs som en väntan på vilken part som först ger vika.