Foto: Bildbyrån

I går meddelade BK Häcken att fem spelare lämnar klubben – i dag presenteras två nyförvärv. Johan Hammar och Karl Bohm är klara för Häcken:
– Det är det bästa laget i Göteborg – det fanns inget att tveka på, säger Johan Hammar till Häckens hemsida.

Häcken meddelade i går att fem spelare kommer lämna klubben: Kontrakten för Mathias Ranégie, Mohammed Abubakari, David Engström, Jakob Lindström och Albin Skoglund förlängs inte. Senare kommunicerade också succélånet Ahmed Yasin att han återvänder till AIK.

I dag slår Häcken till med en dubbelvärvning – mittbacken Johan Hammar och mittfältaren Karl Bohm.

Johan Hammar var i helgen med och såg till att Örgryte håller sig kvar i superettan. I dag presenteras han av Häcken. Den 23-årige mittbacken, som har en bakgrund i Malmö FF, har nu skrivit på ett 1+3-årskontrakt.

– En bra utmaning. Även om man skriver fyra år med en klubb, måste man hela tiden prestera. Jag ska göra mitt bästa varje dag och så tar vi det därifrån, säger Johan Hammar till Häckens hemsida.

– Han är unik på det sättet, 1,97 och så bra fotbollsspelare med den längden han har. Jag ser fötter och huvudspel och kaptensbindeln han har haft i Öis. En ung spelare som fortfarande har potential att utvecklas, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Även Karl Bohm är klar för Häcken – den 22-årige mittfältaren var nära att slå sig in i IFK Göteborg för några år sedan och hade Mikael Stahre som tränare i Blåvitt. I år har han öst in poäng för Utsikten i division 1. Bohm har liksom Hammar skrivit på ett 1+3-årskontrakt.

– Det känns som en klubb som är i harmoni och ett lag som har presterat bra hela året. En fantastisk möjlighet för mig, så jag är tacksam över att vara här. Jag har spelat i division 1 i två år och kommer upp i en allsvensk förening – jag ska förhoppningsvis bevisa att jag har den nivån i mig, säger Karl Bohm till Häckens hemsida, och tillägger följande om Mikael Stahre:

 

– Jag har alltid tyckt om honom som tränare, så för mig känns det som en jättebra möjlighet att få spela under honom igen.