Foto: Casper Nordqvist

BK Häcken släpper fem spelare – Mathias Ranégie, Mohammed Abubakari, David Engström, Jakob Lindström och Albin Skoglund kommer inte spela i Hisingeklubben 2018.
– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till Göteborgsposten.

BK Häcken bygger om inför 2018. Fem spelare kommer lämna klubben. Tidigare känt är att mittfältaren Mohammed Abubakari inte förlänger och han har redan kopplats samman med andra klubbar. Även Mathias Ranégie, David Engström, Jakob Lindström och Albin Skoglund kommer lämna.

– Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till Göteborgsposten.

– Vi valde att inte utnyttja förlängningsoptionen kring Engström och Lindström. Med Abubakari handlar det om att vi vill ge unga chansen. Gustav (Berggren) och Kevin (Ackermann) är så bra att de måste vara närmare tröjan. Nu får de chansen att slåss om Faltsetas och Fribergs position.

Mathias Ranégie blev i somras klar på ett kontrakt säsongen ut. Nu står det alltså klart att det inte blir något mer. 20-årige Albin Skoglund har varit utlånad till Örgryte och nu lämnar också han.

– Albin får kämpa vidare någon annanstans. Vad gäller Ranégie så går ”Crespos” (Alhassan Kamara) rehab går jättebra och vi tittar inte på en äldre forward som ska täcka upp. Vi tittar på yngre, eller Paulinho som ett alternativ.

Paulinho jagas av bland andra Hammarby, men Häcken har inte helt gett upp brassestjärnan, vars kontrakt nu går ut.

– Vi jobbar på att få honom kvar, men vet också att det finns klubbar som är på där och jagar, säger Sonny Karlsson.