En Östersundsspelare kastades av flyget till Kalmar efter att ha vägrat följa flygpersonalens anvisningar. Nu berättar Brwa Nouri att det var han.
– Det var inte bra såklart. Jag gjorde ett fel som jag aldrig kunde tro skulle få sådana konsekvenser. Och jag ber om ursäkt för det här, säger han till ÖFK:s nyhetssajt osdsport.se.

Tidigare i dag framkom att en av Östersunds spelare tvingades av flyget till morgondagens bortamatch mot Kalmar. Detta efter att ha vägrat följa flygpersonalens order. Stämningen ska ha varit hotfull och det slutade med att spelaren kastades av flyget och fick ta bilen ner till Kalmar.

– Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen, sade Emma Sandsjö, presskontakt på flygbolaget BRA, till Sportbladet.

ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg sade att han ”aldrig hört talats om något mer korkat”.

Nu träder ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri fram.

– Flygvärdinnan gick förbi och frågade om jag hade flygplansläge eftersom jag höll på med telefonen. Hon sa att hon ville se telefonen så verkligen flygplansläget var på. Jag sa att jag redan ärligt berättat att flygplansläget var på. Då gick hon, säger Nouri till osdsport.se.

Efter detta så gick flygvärdinnan till flygkaptenen och det slutade med att Nouri fick kliva av planet.

– De bad mig lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna, säger Nouri.

– Oerhört tråkigt att det skulle bli så här. Hur jag än uppfattade situationen så gjorde jag ju fel. Jag vill som sagt be flygvärdinnan om ursäkt och även medpassagerarna, flygbolaget och min klubb.