Foto: Bildbyrån

Östersunds FK:s spelare skulle flyga till Kalmar för bortamatch i morgon. Då fick en ÖFK-spelare kliva av planet – efter att ha uppträtt hotfullt mot en flygvärdinna.
– Jag har aldrig hört talats om något mer korkat. Vi får be om ursäkt till flygbolaget och alla andra resenärer som drabbades, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till Sportbladet.

Östersund jagar Europaplats och i morgon väntar en viktig bortamatch mot Kalmar FF. När ÖFK-truppen skulle flyga till Kalmar från Bromma flygplats i dag så blev dock en spelare kvar på marken. Detta efter att ha vägrat följa flygpersonalens instruktioner. Stämningen ska ha blivit hotfull.

– Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen, säger Emma Sandsjö, presskontakt på flygbolaget BRA, till Sportbladet.

– Han följde inte säkerhetsinstruktionerna och lydde inte vid tillsägelse. Det upplevde personalen som hotfullt. Det bedömdes också kunna bli ett säkerhetshot uppe i luften.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg berättar vad han fått höra ska ha hänt: Enligt Kindberg så handlade det om att spelaren vägrade sätta sin telefon i flygplansläge. När flygvärdinnan bad om detta ska spelaren ha blånekat, varpå flygvärdinnan vände sig till flygkaptenen. Beslut togs att spelaren fick lämna planet, och istället tillsammans med ÖFK:s säkerhetsansvarige ta bilen ner till Kalmar.

– Jag har inte pratat med alla inblandade och bara fått det beskrivet för mig. Men det låter väldigt konstigt och direkt felaktigt av spelaren. Det finns ingen ursäkt att inte följa flygpersonalens uppmaningar. Jag har aldrig hört talats om något mer korkat. Det finns inget försvar för det är både korkat och dumt, säger Kindberg till Sportbladet.

Kindberg säger att ÖFK inte kommer överklaga flygbolagets beslut. Han lovar ta ett personligt möte med spelaren.

– Vi får be om ursäkt till flygbolag och andra resenärer som drabbats. Särskilt om vi försakat oro bland andra. Det här är en attitydfråga och en beteendefråga. Det här är vårat fel som förening och mitt ansvar som ordförande att se till att vi sköter oss ute på resor. Som förening ber vi om ursäkt, säger Daniel Kindberg.