Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Djurgården svarade för en stark insats borta mot IFK Göteborg och en av matchens profiler var Jesper Karlström som startade i Kevin Walkers frånvaro.
– Jag försöker bara göra min grej, säger 3-1-skytten till FotbollDirekt.se. 

Efter ont om speltid i Djurgården lånades Jesper Karlström ut till moderklubben Brommapojkarna i augusti. ”Blåränderna” har dock rätt att kalla tillbaka mittfältaren vid behov – vilket redan har hänt flera gånger.

När nu avstängde Kevin Walker saknades fick Karlström chansen från start på Djurgårdens innermittfält – och han tog den. 22-åringen svarade för en bra insats bredvid Kim Källström på mitten och i den 54:e minuten sköt han spiken i kistan med sitt 3-1-mål.

– Jag tror att det är Mange (Eriksson) som skjuter på någon och helt plötsligt får jag bollen på halvvolley. Jag tänker inte jättemycket… eller jag hinner väl tänka lite grann, men sedan drämmer jag bara till bollen, säger Karlström till FotbollDirekt.se.

Du hann inte sikta?

– Nej, jag försökte bara få en ren träff på bollen, säger Karlström som överlistade Blåvitts keeper Pontus Dahlberg med ett rappt högerskott i första hörnet.

På presskonferensen efteråt konstaterade tränaren Özcan Melkemichel att han egentligen inte ville låna ut Karlström till BP då det är tunt om innermittfältare i laget. Karlström är själv återhållsam.

– Jag har sagt det tidigare. Det är inte bara mitt beslut, men det är alltid jättekul att spela i Djurgården och nu vill jag bara njuta av segern.

Du gjorde inte bara mål, du såg väldigt stabil ut bredvid Kim Källström?

– Ja, men det är lätt att spela med Kim. Han är fantastisk. En otrolig spelare som gör det lätt för mig. När han passar mig vet jag att jag kommer ha tid med bollen och inte behöver stressa. Han styr mig bra. Det är riktigt kul att spela med honom.

När ni mötte Örebro i våras fick du chansen från start och gjorde då en mycket stark insats (seger 4-0). När du startar går det bra för laget, är det så?

– Jag försöker bara göra min grej. De matcher jag spelat har laget också varit bra. Men det är kul, det är det.

Ni är tvåa i tabellen med sju poäng upp till serieledande MFF. Tror ni på guld?

– Det är klart att det hänt sjukare grejer, men jag antar att vi inte försöker tänka på det och det är inget som vi snackar högt om. Vi tar en match i taget, det har Özcan varit tydlig med hela säsongen.