Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Jesper Karlström tryckte in 3-1 för Djurgården i bortamötet med IFK Göteborg. Stockholmslaget vann också matchen och efteråt var Özcan Melkemichel belåten över den egentligen utlånade mittfältaren.
– Vi ville egentligen inte låna ut honom, säger tränaren på presskonferensen.

Djurgården tar in på Malmö FF. Efter kvällens seger borta mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi är laget ”bara” sju poäng efter de regerande mästarna. Stockholmarna inledde piggt och Kerim Mrabti gav laget ledningen i den 18:e minuten efter olyckligt försvarsarbete från Blåvitt.

Precis före pausvilan kom dock hemmalagets revansch när Mikael Boman utnyttjade en nick av Felix Beijmo rätt in i banan och anfallaren slog till med ett bra avslut som Isaksson inte nådde.

– Vi åkte på ett snöpligt mål precis före paus vilket var tufft, men vi pratade i halvtid om att målet inte skulle påverka oss och att vi kunde ännu bättre, säger Özcan Melkemichel på presskonferensen efteråt.

Tränaren fick också rätt. Djurgården kunde bättre och i inledningen av den andra halvleken svarade laget för två mål inom loppet av två minuter. Kerim Mrabti sköt 2-1 med vänstern i 52:a minuten innan Jesper Karlström direkt efteråt smackade in 3-1 från nära håll.

Därefter hade Blåvitt svårt att repa sig samtidigt som Djurgården kontrollerade det hela. Närmast mål var faktiskt Gustav Engvall som träffade stolpen på stopptid. ”Blåränderna” vann välförtjänt och Özcan Melkemichel var givetvis nöjd efteråt.

– 2-1-målet som vi gör är väldigt vackert och sedan kommer 3-1 kort efter. Därefter kontrollerar vi matchen väldigt bra.

En av matchens bästa spelare var Jesper Karlström, mittfältaren som i somras lånades ut till Brommapojkarna som vid behov kan kallas tillbaka till Djurgården. 22-åringen har just kallats tillbaka vid flera matcher och mot Blåvitt fick han skjuta 3-1, vilket visade sig bli spiken i kistan. Melkemichel sken upp på presskonferensen när han fick frågan om Karlström.

– Vi ville egentligen inte låna ut honom för vi har inte många centrala mittfältare. Men i hans ålder är utvecklingen väldigt viktig och vi vill killens bästa. Han behöver speltid och jag är glad över att se vilken potential han har. Han kommer att bli en riktigt bra spelare framöver.

Ni är sju poäng efter Malmö. Lever allsvenskan?

– Vi ska göra allt för att jaga dem. Vi spelar varje match för att vinna, men vi tar en match i taget och det viktigaste för oss är att komma topp tre. Det är åtta matcher kvar och vi ska vara ödmjuka.

I Blåvitt-lägret var det desto ledsnare miner. Backlinjen var nykomponerad, vilket tränare Alf Westerberg medger var ett problem mot Djurgården.

– Någonstans påverkar det oss att vi får möblera om hela tiden. Vi gjorde ett bra försök. Som motståndare måste man minimera misstagen mot Djurgården. De har många skickliga spelare, men vi är samtidigt lite givmilda.