Foto: Bildbyrån

Pawel Cibicki uppvaktats redan av en rad klubbar. Efter den fina insatsen i EM-premiären mot England sätter nu engelska Sky Sports press på Janne Andersson.
”Cibicki kommer nu se till att tvinga sig till spel i Sveriges A-landslag efter att ha bytt från Polens landslag på U21-nivå”, skriver tv-kanalen.

Efter succéstarten i allsvenskan skapade Malmö FF:s anfallsstjärna Pawel Cibicki stora rubriker och det snackades om såväl det svenska A-landslaget som en drös europeiska klubbar.

För en månad sedan kom uppgifter om att Manchester United var intresserade och innan dess kom Napoli, Ajax, Celta Vigo, Real Betis och Alaves alla på tal gällande Cibicki.

Den 23-åriga anfallaren avslutade vårsäsongen betydligt svagare än vad han inledde den, men väl i EM-premiären mot England var han Sveriges vassaste hot framåt och nu beröms han av den engelska tv-kanalen Sky Sports som anser att han borde spela i A-landslaget.

”Cibicki kommer nu se till att tvinga sig till spel i Sveriges A-landslag efter att ha bytt från Polens landslag på U21-nivå”, skriver Sky Sports enligt Sportbladet.

Cibicki är också en av sex spelare som Sky Sports tagit ut som imponerade mest i U21-premiären. Motiveringen lyder:

”Få spelare stärkte sitt rykte, men en spelare som gjorde det och visade glimtar av vad han kan var Pawel Cibicki som var den farligaste spelaren. Bidrog med sin snabbhet och rörlighet”.

I april avslöjade FotbollDirekt att det polska A-landslaget är intresserade av att ”värva” tillbaka Cibicki från Sverige. Några dagar senare berättade Cibicki för Sveriges Radio att han inte stänger några dörrar till ett nytt landslagsbyte.

Sverige möter Polen i kväll i gruppspelets andra omgång. Avspark 20.45.