Foto: Bildbyrån

Pawel Cibicki valde förra året bort Polens U21 för Sverige. Irritation då i polska media. Men i dag avslöjar hans agent hur Polens A-landslag med Robert Levandowski i ligger på om Cibickis namn.
– Polens a-landslag har hört av sig flera gånger. Vi har pratat regelbundet. Nej, vi har inte hört någonting ännu från det svenska a-landslaget, säger hans agent Nima Modyr till FotbollDirekt.se.

Pawel Cibickis nystart i Jönköpings Södra i fjol är på väg att bli en framgångssaga. Från problem med Åge Hareide och att våga gå till en allsvensk nykomling som Jönköpings Södra – till den comeback han nu gör i Malmö FF och den succé som nu allt mer tilltar.

16 poäng redan i fjol och nu direkt ett toppnamn för MFF med tre mål på lika många matcher.
Och intresset är där efter för Cibicki och hur hans agent nu berättar om hur ett av Europas mest spännande landslag nu vill ha loss honom från Sverige.
– Han känner sig som svensk men det är klart att det är smickrande. Hur stort som helst egentligen med tanke på hur bra Polen är just nu, säger agenten och syftar bland annat till ett supernamn som Levandowski med en årslön i Bayern Munchen på över 90 miljoner kronor.

PAWEL CIBICKIS SIFFROR SOM IMPONERAR

Agenten fortsätter för FotbollDirekt.se.
–  Polens a-landslag har hört av sig flera gånger. Vi har pratat regelbundet. Nej, vi har inte hört någonting ännu från det svenska a-landslaget. Men det behöver inte betyda någonting. Jag säger bara som det är att Polen visar intresse.
– De blev förbannade när han tidigare valde svenska U21 före men i fotboll kan man inte vara långsint.

Det var under sensommaren förra året Cibicki gjorde sitt val.
Då irritation från förbundskapten Marcin Dorna när det blev känt:
– Jag är mycket förvånad. Vi pratade med Pawel och hans far flera gånger. Jag var dessutom i Sverige och han försäkrade mig om att han ville spela för Polen, sade han till förbundets hemsida.

När har Polens a-landslag senast hört av sig?
– Senast för en månad sedan. Man kan säga att vi har haft regelbunden kontakt. Vad vi har sagt? Att vi vill ha betänketid. De har undrat hur vi tänker, vad han vill men vi vill inte förhasta oss. Just nu tänker han enbart på att bli uttagen till U21 EM och sedan göra ett bra EM, sedan får vi se.

Och än så länge ingen kontakt från den svenska ledningen för vårt a-landslag från Janne Anderssons administration?

– Nej, ingenting hört ännu. Ingenting ännu men det är klart att vi känner att Pawel värderas högt i U21. Det är det vi vet, i övrigt ingenting.

MISSA INTE – MER OM MFF

– Kände Rosenberg olust över påhoppet? 

– Cibicki imponerar på utländska scouter