Pär Hansson har lämnat Feyenoord och det ser nu ut att stå mellan Hammarby och Helsingborg. Nyligen såg det ut att vara fördel för HIF men Bajen ger inte upp och, enligt nya uppgifter till FD, är nu ett första bud på gång till stjärnan.

Borta i från Feyenoord så kan han nu vara nästa allsvenska storvärvning.
Hammarbys intresse för Pär Hansson avslöjade FotbollDirekt för en månad sedan men något bud har målvaktsstjärnan aldrig fått.
Förrän nu.

FotbollDirekts har i dag nya uppgifter om hur Bajen inom kort är på gång med att presentera ett första bud för Hansson.
Uppgifterna kommer i ett känsligt läge när det sett ut som att Feyenoordproffset varit på väg att glida i från Bajen.
”Hammarby har gjort vad de kan men det han lutar åt att välja att flytta hem till Helsingborg”, sade en källa med insyn i HIF till FotbollDirekt.se.

Läs mer: Allsvensk comeback lockar petade svensken

Samtidigt har Helsingborgs Dagblad rapporterat om hur Helsingborg tänker göra allt för att möta Hammarby om Hanssons namn.

Nu är alltså ett första bud på gång. Något som ytterligare stärker Hammarbys sak i det här, är att andremålvakten Tim Markström kan försvinna. Enligt FD:s källor är en hemflytt till Sandviken aktuell. Sedan tidigare är det känt att Ögmundur Kristinssons agent öppnat för att islänningen kan flytta i kommande sommarfönstret.

Men för att Hammarby ska klara av att ta hem en Pär Hansson-affär så krävs, enligt vad FD erfar en allsvensk topplön. De sista åren i Helsingborg var Hansson HIF:s bäste betalde spelare, liksom i lönetopp i hela allsvenskan, med över 100 000 i månaden.

Läs mer: ”Har aldrig varit orolig för att det ska lösa sig”

Det Hammarby ser ut att ha emot sig är att lyckas övertyga stjärnan om att ta familjen upp till Stockholm då han har ett hus som väntar nere i Vejby, samt hur hans fru fått ett jobberbjudande i Ängelholm.

Frågan är om Hammarbys bud räcker till för att övertyga Hansson om spel på Tele 2 i höst.