Foto: Bildbyrån

Efter fyra säsonger i Djurgården valde Hampus Nilsson i början av december att lämna för Falkenberg. Målvakten har dock fortfarande starka känslor för Stockholmsklubben.
– De välkomnade mig med öppna armar och Djurgården kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, säger 26-åringen till FotbollDirekt.se.

Hampus Nilsson anlände till Djurgården inför 2013 års säsong. Under sina två första år i ”Blåränderna” fick han inte spela en enda allsvensk match. I slutet av 2015 års säsong fick han dock chansen till förmån för Kenneth Höie och norrmannen petades också under delar av våren 2016.

När Andreas Isaksson värvades in i somras lånades Nilsson ut till Östersund där det totalt blev sex matcher. Samtidigt som Özcan Melkemichel presenterades som Djurgårdens nya tränare den 1 december stod det även klart att Nilsson gjort klart med ny klubb.

Men det var inte Östersund som värvade honom. I stället valde 26-åringen att krita på för Falkenberg, som i år åkte ur med dunder och brak i allsvenskan.

– Ibland behöver man gå ner en division för att samla lite kraft igen och jag kan inte säga att superettan är en dålig liga. Det blir en nystart för min del, en väldigt rolig sådan, konstaterade skåningen för FotbollDirekt.se i början av december.

Trots sporadiskt med speltid i Djurgården växte Nilsson snabbt ut till en publikfavorit bland Djurgårdsfansen och han har bland annat setts agera klackledare på Globen när Djurgårdens hockeylag mötte Leksand i september 2014. Att 26-åringen från skånska Osby har starka sympatier för Djurgården går det inte att ta miste på.

– Jag var där i fyra år och de välkomnade mig med öppna armar. Djurgården kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och jag är väldigt stolt över att ha spelat där. Jag har definitivt inget ont att säga om Djurgården, jag trivdes väldigt bra.

Något specifikt minne som du bär med dig lite extra?

– När vi avslutade på Stadion, sista matchen mot Öster. Supportrarna hade gjort ett hästjobb med ett tifo som var helt oförglömligt och den matchen var verkligen något extra. Sedan kommer jag ihåg matchen mot Malmö hemma på Stadion 2013 då vi var en man mindre och ändå lyckades vända och vinna (seger 3-2).

Något som du kanske inte kommer sakna från tiden i Djurgården?

– Nej, egentligen inte. Jag trivdes bra med pressen som är där, så jag kommer att sakna den pressen faktiskt.

Var det givet att lämna Djurgården eller fanns det i tankarna att stanna även nästa säsong?

– Jag har alltid haft Djurgården i beräkningen. Mitt mål är att spela fotboll och nu var Djurgården bussiga som släppte mig till Falkenberg. Jag behöver speltid och därför känns det rätt att gå vidare.

Din övergång till Falkenberg hamnade ju helt i skymundan av att Özcan Melkemichel presenterades av Djurgården samtidigt. Störigt?

– Nej, det är ingenting som jag alls bryr mig om. Det är bara kul att Özcan gick dit. Han är en spännande tränare med en väldigt stark karaktär. Han verkar vara en speciell snubbe och han kan nog lyfta laget. Men som sagt, den uppmärksamheten bryr jag mig inte om.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll