Foto: Bildbyrån

I torsdags blev det klart att Hampus Nilsson lämnar Djurgården för spel i Falkenberg och målvakten ser inget problem med att spela i superettan.
– Ibland behöver man gå ner en division för att samla kraft, konstaterar 26-åringen för FotbollDirekt.se.

Hampus Nilsson kom till Djurgården inför 2013 års säsong. Trots detta fick han först göra allsvensk debut två år senare. I år spelade han sex matcher för Djurgården under våren då han under en period petade Kenneth Höie.

När Andreas Isaksson köptes in i somras lånades Hampus Nilsson ut till Östersund där det blev sex matcher under hösten.

När det i torsdags blev klart att Nilsson lämnar Djurgården var det inte Östersund som presenterades som hans nästa klubbadress, i stället kritade målvakten på ett tvåårskontrakt med Falkenberg – som bekant åkte ur allsvenskan med dunder och brak i år. Att spela i superettan ser dock inte 26-årige Nilsson som ett problem.

– Ibland behöver man gå ner en division för att samla lite kraft igen och jag kan inte säga att superettan är en dålig liga. Det blir en nystart för min del, en väldigt rolig sådan, konstaterar skåningen för FotbollDirekt.se.

Varför blev det just Falkenberg?

– Dels för att Hasse Eklund är tränare där. Jag hade ju honom som ungdomstränare i HIF och vi kom bra överens. Sedan var det också att de visade mest intresse och presenterade bäst helhetsbild. Det kändes helt rätt.

Falkenberg tog totalt bara tio poäng på 30 matcher och släppte in otroliga 84 mål under årets allsvenska säsong. I fredags blev det dessutom klart att supertalangen Jesper Karlsson lämnar för Elfsborg. Många tror att Falkenberg kommer få svårt att komma tillbaka till allsvenskan redan efter nästa säsong, men Nilsson är optimistisk.

– Det är så mycket yttre faktorer som ska stämma för att man ska kunna gå upp och det kommer bli tufft, det är många bra och anrika lag som är med och tävlar om att gå upp. Som sagt, det kommer bli tufft men vi ska självklart ha det som mål.

Hampus Nilsson tillhörde Helsingborg mellan 2008 och 2012. I och med att HIF oväntat trillade ner i superettan kommer Nilsson att få möta sin gamla klubb, vilket han fortfarande tycker är speciellt.

– Ja, det är klart att det är lite extra. Jag mötte ju dem i allsvenskan också och det var jättekul. Det är ju inte många kvar från min tid, men nu kom ju två tillbaka i Peo Ljung och Christoffer Andersson (HIF:s nya tränarpar). Peo hade jag som tränare och Christoffer spelade jag tillsammans med. Det är två jättebra killar.

Den 26-åriga målvakten är född i skånska Osby och till Falkenberg är det bara drygt 12 mil från födelseorten. Att komma närmare hem ser Hampus Nilsson som ett anledning till klubbvalet.

– Ja, lite så. Planen var att komma närmare min och min sambos familj för att de ska kunna hjälpa till mer när jag är borta så mycket som jag är.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN! 

– Först Amartey och Colley – är detta nästa afrikanska pärla?
– Tidigare fixstjärnan hintar om comeback