Foto: Bildbyrån

Gais värvar allsvenskt – nu står det klart att de grönsvarta tar in 24-årige vänsterbacken Niclas Andersén från BK Häcken. 

Gais meddelar på sin hemsida att man värvat in Niclas Andersén. Kontraktet är på 1+1 år. Andersén kommer närmast från BK Häcken där han fått ont om speltid i allsvenskan. Han har dessförinnan flera säsonger i superettan och Ljungskile bakom sig, och även ett förflutet i IFK Göteborgs ungdomsakademi.

Gais tränare Benjamin Westman är nöjd med värvningen:
– Niclas är en tvåvägsytterback och kommer vara väldigt nyttig i vårt offensiva spel. Med Malkolm (Moenza)  längre fram i banan med Niclas bakom kommer vi ha en ruskig vänsterkant, säger Westman till Gais hemsida.

Niclas Andersén uttalar sig om flytten:

– Det är riktigt kul att komma till en storklubb med många roliga matcher att spela. Jag tror att jag kan hjälpa GAIS och känner att jag kan tillföra något i den här klubben. Jag har trivts bra i Häcken men behöver spela matcher. Samtidigt känner jag att GAIS är en större klubb än var den befinner sig just nu, och där vill jag vara med och bidra till en förändring, säger Andersén.