14 juli

Lämnar HIF för konkurrenten: ”För mig en bra allsvensk spelare”

Anton Wede lämnar Helsingborgs IF - nu står det klart att mittfältaren fortsätter i en annan superettanklubb, nämligen Gais. – För mig är Anton en bra allsvensk spelare, säger Gais tränare Patrik Ingelsten till klubbens hemsida. Anton Wede följde med Helsingborgs IF från allsvenskan ner i superettan, men i år har det blivit mindre speltid för mittfältaren. Nu har han presenterats som nyförvärv i Gais. Ett kontrakt till och med 2018 är klart, med en klausul som gör att han kan lämna efter den här säsongen. – Anton har haft lite svårare att ta en ordinarie plats i HIF i år än under Henke Larsson, men jag känner ju honom väl och vet vilken bra spelare och kille som det handlar om, säger Patrik Ingelsten till hemsidan. – För mig är Anton en bra allsvensk spelare och vi har drivit detta hårt sedan vi förstod att möjligheten att få loss honom fanns. Anton är en kanonkille som kommer att passa jättebra in i GAIS.

13 juli

Letar anfallare i sommarfönstret – AIK:s Avdic ett huvudspår

Halmstads BK jagar anfallare i sommarfönstret - nu uppges HBK ha tre huvudspår: Denni Avdic, Johan Oremo och Dardan Rexhepi. Halmstads BK letar ny anfallare och enligt Hallandsposten har klubben tre huvudspår: Denni Avdic från AIK, Johan Oremo från Gefle IF och Dardan Rexhepi från Gais. Oremo och Rexhepi har varit aktuella tidigare, inför säsongen 2015. – Det är mycket kompetenta spelare som vi har följt under många år, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till Hallandsposten. Ordföranden kommenterar också Avdic: – Han finns också med i den gruppen av spelare som vi har listat, men i övrigt vill jag inte kommentera det. Hallandsposten uppger att HBK tagit kontakt med antingen klubbarna, agenterna eller spelarna.

26 juni

Gais nya tränare presenterad – ”Alltid varit min dröm”

Gais presenterade under måndagskvällen sin nya tränare och det blir Utsiktens Bosko Orovic som tar över. – Att träna Gais har alltid varit min dröm, säger han till klubbens hemsida. Sedan Benjamin Westman fick lämna posten som Gais-tränare har sportchefen Patrik Ingelsten vikarierat i rollen som huvudtränare. Nu är det dock klart vem som tar över tränarsysslan. Under måndagskvällen presenterade Gais Utsiktens Bosko Orovic som ny tränare. – Att träna Gais har alltid varit min dröm, jag är en person som lever fotboll och klubbkänslorna finns redan i grönsvart. Akademin är viktig för mig, men också resultat med a-laget, det får vi om vi får ihop en fungerande helhet, säger Orovic till klubbens hemsida. 44-åringen har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år.

24 juni

Succé i Holland – medger allsvenskt intresse: ”Väldigt nära”

Efter en tung tid i Utrecht leker Kristoffer Petersons fotbollsliv igen. Under våren gjorde han stor succé i Heracles, men för ett halvår sedan kunde han ha hamnat i Sverige i stället för att gå till en holländsk ligakonkurrent. - Det var väldigt nära att det blev allsvenskan i vintras, säger 22-åringen till GP. Blott 16 år gammal flyttade Kristoffer Peterson till Liverpool för att bli ungdomsproffs hos den engelska giganten. Sommaren 2014 gick flyttlasset vidare till Utrecht där det blev mycket speltid första säsongen. Därefter gick karriären i stå och det var först nu under våren som det lossnade ordentligt för göteborgaren. I januari kritade 22-åringen på för ligakonkurrenten Heracles och Peterson svarade för en stark vårsäsong med sju poäng på 13 starter. - Det här fotbollsåret har verkligen varit svart och vitt. Första delen av säsongen var man helt petad och fick knappt spela en minut, sedan fick jag klart med Heracles, och efter det har allting funkat jättebra. De här sex månaderna har jag haft i vår är min absolut bästa tid som fotbollsspelare. Den mörkaste natten kan leda till den djupaste skatten, så har det varit för mig, säger yttermittfältaren till GP. Peterson är nu hemma…

18 juni

VIDEO: BP fortsätter storma mot allsvenskan – ex-bajarens drömmål

Brommapojkarna fortsätter att gå som tåget i superettan. Under gårdagskvällen tog nykomlingen ännu en seger, denna gång hemma mot Gais med 4-2. Laget toppar nu serien med hela elva poäng, men då har Dalkurd och Helsingborg i skrivande stund en match färre spelad. Flera av målen på Grimsta var vackra, inte minst den tidigare Hammarbyspelaren Erik Figueroas balja då han smackade upp en frispark stenhårt i nättaket. Spana in det och övriga höjdpunkter från BP:s nya viktoria i videon nedan!  

17 juni

Speciellt möte för BP-stjärnan – som hyllar Mellberg: ”Det värsta vi vet”

Att Olof Mellberg alltid suttit inne på en enorm vinnarskalle är ingen hemlighet. Nu hyllas han av mittfältaren Markus Gustafsson som blivit en nyckelspelare under den forna landslagsstjärnans ledning. – Han har en vinnarmentalitet, och det gäller alla här. Vi gillar inte att förlora, det är det värsta vi vet, säger 28-åringen till GP. Inför fjolårssäsongen tog Olof Mellberg över division 1-laget Brommapojkarna - då helt oprövad som tränare. Nu, ett och ett halvt år senare, toppar laget superettan i överlägsen stil. Efter tolv spelade omgångar har BP hela åtta poäng ner till tvåan Dalkurd. En spelare som från första början blivit en nyckelspelare under Mellbergs ledning är Markus Gustafsson, som efter 2015 års säsong lämnade Ljungskile för att satsa på en civil karriär med studier och jobb. Parallellt började han sedan spela med Brommapojkarna i division 1. Under debutsäsongen i BP gjorde han nio mål från sin mittfältsposition. I årets superetta har det blivit fyra fullträffar. 28-åringen, som tidigare spelat i Örgryte, Gais, danska Viborg och Ljungskile, har fått ett uppsving i Stockholmsklubben och han är heller inte sen att hylla Olof Mellberg. – Vi har en bra trupp och är ett hungrigt lag där alla är sugna på…