15 januari

PÅ FD: Nya möjligheten för Elfsborgs talang – klart med utlåning: ”Fått en bra vibe”

Arian Kabashi lämnar Elfsborg för Gais - det blev känt under gårdagen. Den unge anfallaren lånas ut för att få speltid. – Vi stämde av jag och Jimmy Thelin, vad som var bäst för mig och vad som var bäst för Elfsborg. Vi landade båda i att jag skulle testa vingarna, att det skulle vara nyttigt för mig men även för Elfsborg, säger Kabashi till FotbollDirekt.se. Arian Kabashi kom upp i Elfsborgs a-trupp inför förra säsongen. Det blev fem allsvenska inhopp under 2018 för den unge anfallaren under hans första riktiga a-lagssäsong. Nu lånas han ut - FD avslöjade i lördags att det blir en utlåning från Elfsborg till Gais under vårsäsongen. I går blev det officiellt och Kabashi gjorde även sin första träning med laget under gårdagen. – Det känns väldigt bra, Gais är en fin förening, det fina grabbar och bra fotbollsspelare i laget. Jag har fått en bra "vibe", allt är hur bra som helst, säger Kabashi till FotbollDirekt.se. – Jag kommer spela där i vår och så får vi ta en diskussion. Det är tre parter; Elfsborg, Gais och jag, som ska komma överens efter det. Vi börjar med ett halvår och så tar vi en diskussion efter…

12 januari

AVSLÖJAR: Lämnar Elfsborg – överens om lånedeal för talangen

Arian Kabashi gjorde fem allsvenska matcher i Elfsborg den gångna säsongen. Nu lånas han ut till Gais i Superettan. Enligt uppgifter till FD så ska det vara i stort sett klart med en utlåning under vårsäsongen. Det hela väntas bli officiellt inom de närmaste dagarna. Arian Kabashi kom upp i Elfsborgs a-lag inför förra säsongen. Efter flera år i klubbens U17- och U19-lag, där han bland annat nätade mot Real Madrid i Uefa Youth League, så valde Elfsborg efter nyår i fjol att flytta upp yttermittfältaren/anfallaren. Det blev tre matcher och ett mål i svenska cupen på våren och fem matcher i Allsvenskan för Elfsborg. Samtliga allsvenska framträdanden var dock kortare inhopp. Nu kommer 21-åringen lånas ut till Gais Superettan för att få mer speltid. Göteborgsposten skrev i dagarna att det förs diskussioner mellan Elfsborg och Gais om ett lån. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är det nu i hamn. Klubbarna ska vara överens om ett lån för vårsäsongen. Inget är påskrivet men väntas bli det inom de närmaste dagarna. Gais har sedan tidigare lånat mittfältaren Rasmus Rosenqvist från Elfsborg, och nu ska det alltså även vara klart med Kabashi.  

11 januari

Blåvitts jubel – folkfest att vänta

IFK Göteborg mot Gais i Svenska cupen - då blir det folkfest. Redan nu har Blåvitts biljetter till matchen på Bravida Arena sålts ut. Om en dryg månad inleds tävlingsspelet i den svenska elitfotbollen igen då Svenska cupen kickar igång. IFK Göteborg drabbar som bekant samman med Gais i ett hett Göteborgsderby - och redan nu är matchen slutsåld. Eller ja, Gais har ännu inte släppt sina 800 biljetter till mötet - men Blåvitts 5 200 plåtar är nu slut. Derbyt går av stapeln på Hisingen 25 februari.

9 januari

MFF:s talang lånas ut igen – klar för Gais

Marko Johansson lånades ut från Malmö FF till Trelleborg den gångna säsongen. Nu lånas den lovande målvakten ut på nytt - den här gången till Gais: – Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida. Marko Johansson fick stå 29 matcher för Trelleborg i Allsvenskan den gångna säsongen. Nu blir det en till utlåning för den 20-åriga målvakten. Johansson är klar för Gais, ett lån för hela 2019. Gais tränare Bosko Orovic om att få in Johansson: – Han är har tagit många positiva steg både på och utanför planen under tiden i TFF, men han har i samråd med MFF kommit fram till att bästa för hans fortsatta utveckling är ytterligare en utlåning. Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen.

28 december

Gais med sen julklapp till fansen – plockar in Elfsborgstalangen

Gais plockar in Elfsborgsmittfältaren Rasmus Rosenqvist på lån över nästa säsongen. – Rasmus är en central mittfältare med stor potential och som är otroligt motiverad att ta nästa steg, säger Gaistränaren Bosko Orovic till egna hemsidan. Rasmus Rosenqvist fick under förra säsongens första halva hålla till i superettan och Helsingborg. Samma succé som laget upplevde hade inte Rosenqvist själv som bara gjorde tre framträdanden i klubben. Väl tillbaka i Borås och Elfsborg blev det inte bättre för mittfältaren som fortsatt inte fick någon speltid. Nu står det klart att spelaren återigen ska flytta på sig - denna gången till Gais. Göteborgsklubben förkunnade nyheten i dag på sina officiella kanaler: - Rasmus är en central mittfältare med stor potential och som är otroligt motiverad att ta nästa steg. Kan vi hjälpa honom att göra det så har han kapacitet att bli en av supportrarnas favoritspelare, säger Gaistränaren Bosko Orovic till egna hemsidan. Ramus Rosenqvist tillhör dock alltjämt Elfsborg som har kontrakt med talangen fram till och med 2020.

20 december

Lämnar Gais för konkurrenten – ”Vi är jätteglada och supernöjda”

Daniel Janevski väljer att lämna Gais efter ett tuff år i klubben där det endast blev tre matcher under superettan-säsongen. - Det ska bli jättespännande att få spela för Degerfors IF och se vad supportrarna går för! (skratt), det är ju en liten stad jämfört med Göteborg, säger spelaren till egna hemsidan.  Daniel Janevskis kontrakt löpte ut efter säsongen och klubben gick tidigt ut med att det inte fanns några intentioner att förlänga det. I dag blev mittbacken klar för ny klubb, nämligen Degerfors. – Han är en spelande mittback med väldigt bra fötter och som kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Så vi är ju jätteglada och supernöjda, säger Degerfors sportchef Patrik Werner i en kommentar till egna hemsidan. Janevski själv visar också stor glädje över att få komma till en ny klubb: - Degerfors visste jag ingenting innan, men klubben visste jag att de spelar fotboll som jag gillar och så har jag spelat tillsammans med Nikola Ladan tidigare på Hisningen, så det ska bli roligt att spela tillsammans igen.  Det ska bli jättespännande att få spela för Degerfors IF och se vad supportrarna går för! (skratt), det är ju en liten stad jämfört…