Foto: Bildbyrån

Djurgården och Hammarby har tryckt på för att få till ett byte av underlaget på Tele2 Arena. Nu får man gehör. Konstgräset på arenan kommer att bytas ut.
– Det är klart att vi lyssnar på våra största hyresgäster Djurgården och Hammarby, säger SGA:s kommunikationsansvarige Daniel Stålbo till FotbollDirekt.se.

Det är snart tre år sedan Tele2 Arena invigdes och konstgräset på arenan börjar bli slitet. Efter det att AIK efter många om och men fick spela cuokvartsfinalen mot Hammarby på Friends Arena, så skickade tränaren Andreas Alm en passning. Alm sade att han är tacksam över att matchen trots allt spelas på Friends Arena – inte för att det blir på hemmaarenan, utan på grund av underlaget på Tele2.

– För mig är det mest att konstgräset är trasigt. Man kan tåla att åka dit när man måste och ska spela bortaderby. Vi har spelat ganska bra där ändå men det är ett trasigt gräs och inte bra att spela på, sade Alm i 08 Fotboll i går.

Djurgården och Hammarby har redan tidigare uttryckt att man vill få till stånd ett byte av underlaget på hemmaarenan. Det gjorde bland annat Bajens sportchef Mats Jingblad i december, så också Djurgårdens vd Henrik Berggren.

En skriftlig begäran från klubbarna krävdes för att få igång processen. En sådan har nu kommit in. Nu handlar de om att hitta ett datum för byte av underlaget. Det bekräftar arenabolaget.

– Vi har fått in detta och det har gått vidare till fastighetsägaren. Så det blir en diskussion mellan hyresgästerna Djurgården och Hammarby och fastighetsägaren, säger SGA:s kommunikationsansvarige Daniel Stålbo till FotbollDirekt.se.

– Det är klart att vi lyssnar på våra största hyresgäster Djurgården och Hammarby. Sedan handlar det om att tajma ett byte, och jag kan i dagsläget inte svara på när det kan bli av.

På ett ungefär? Är det möjligt att få till stånd ett byte innan allsvensk premiär? 

– Som sagt kan jag inte svara på när. Det är upp till fastighetsägaren att svara på det. Men personligen har jag svårt att tro att det är möjligt redan innan premiären.

– Det är inte aktuellt att göra som på Friends, tack och lov. Att byta flera gånger om året. Vi har en annan situation. Det tar tre-fyra år innan man måste byta underlag och vi börjar närma oss det nu.

MISSA INTE!

Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Djurgården-sida
Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
Alms passning inför heta derbyt: ”Tele2:s konstgräs är trasigt”
Bajenbasen om Tele2: ”Vi och Djurgården tillsammans om det här”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll