SHARES

Mitovs skada värre än befarat: Stjärnkeepern missar cupkvart mot MFF

  • 0
David Mitov Nilsson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

David Mitov Nilsson är skadad igen. Nu står det klart att IFK Norrköpings landslagsmeriterade målvakt missar cupkvartsfinalen mot Malmö FF i helgen.

IFK Norrköpings förstemålvakt David Mitov Nilsson har haft problem med en revbensskada, men såg ut att vara på väg tillbaka. Men i förra veckan fick han en känning i höften. Och problemen vill inte släppa. Malmö FF väntar i cupkvartsfinal på söndag, men Peking får klara sig utan Mitov Nilsson.

– Det låser sig i höftpartiet. Och om jag inte kan träna säger det sig själv att jag inte kan spela heller, säger Mitov Nilsson till l Norrköpings Tidningar.

Andremålvakten Andreas Vaikla får fortsätta i målet. Mitov Nilsson berättar att han fick en känning i höften förra veckan, ”out of the blue”. Han vet inte hur skadan uppstod:

– Jag vet knappt. Det kom på träning i förra veckan när det högg till. Innan dess hade jag haft en liten känning i januari också, innan revbensskadan. Jag vet inte om det är samma skada nu som då.

När Norrköpings trupp åker ner till Malmö så blir det istället magnetröntgenundersökning för Mitov Nilsson.

– Vi får väl se om man blir något smartare av det, säger han.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida
FD:s LISTA – Här hamnar Pekingstjärnan högt
Läkaren bekymmersam efter chockbeskedet om Pekings Kamara

Svanberg
Igår 22:55

EXTRA - MALMÖS GULDYRA: MFF-hjältarnas syrliga Isak-kommentarer

Mattias Svanberg stod för ett mål och en assist när Malmö FF säkrade SM-guldet mot Falkenberg. Efteråt var lagspelarna lyriska över 17-åringen. – Svanberg är mycket, mycket bättre än Alexander Isak, säger Anders Christiansen till Sport

AC
Igår 22:25

FD:s krönikör: "Han är högst på MFF:s ranking"

Malmö FF tog under onsdagskvällen sitt tredje SM-guld på de fyra senaste åren. FD:s krönikör pekar ut en dansk som MFF:s bästa spelare den här säsongen, en spelare som inte ens fanns med på planen mot Falkenberg.  - Anders Christiansen ha

Safari
Igår 21:48

EXTRA - MFF:s GULDYRA: "Helt magiskt, som en dröm"

Behrang Safari vann ligaguld med Basel i våras och nu är han även svensk mästare med Malmö FF. - Helt magisk känsla, säger han till Cmore.  Malmö FF är svenska mästare i fotboll 2016. Detta efter att ha besegrat Falkenberg med 3-0 på

Dibba
Igår 21:33

ANALYS HAMMARBY: "Skyttegravar i konstgräset"

Ny match, nya spelare och ny formation för Hammarby. Nanne Bergstrand experimenterar vidare så här på höstkanten. Fem man i backlinjen, tre på mittfältet och så de snabbaste man har längst fram. Det luktade "baktungt" bortalag på förhand.

Rosenberg
Igår 21:19

EXTRA - MFF:s GULDYRA: Gigantiska glädjen - "Jättestolt"

Malmö FF är svenska mästare efter 3-0 borta mot Falkenberg och Allan Kuhn var såklart överlycklig efteråt. - Det är en fantastisk känsla, säger han till Cmore. Malmö FF är åter svenska mästare. Norrköping förlorade med 2-1 i Borås

Svanberg
Igår 21:00

MALMÖ SVENSKA MÄSTARE 2016

Malmö FF säkrade i kväll SM-guldet genom att besegra Falkenberg med 3-0. I och med Norrköpings förlust i Borås är Malmö FF svenska mästare, som besegrade Falkenberg med 3-0. Nedan en summering från matchen. Malmö FF fick också en dr

Bärkroth
Igår 20:57

FEM SNABBA: "Kände Norrköping att det var kört?"

Norrköping föll med 2-1 borta mot Elfsborg och därmed är Malmö FF svenska mästare. FD:s Casper Nordqvist svarar nedan på fem frågor om matchen.  FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ELFSBORG - NORRKÖPING 2-1 Din bild av första halvl

Fjoluson ifk norrköping
Igår 20:51

Norrköping föll i Borås - MFF svenska mästare

IFK Norrköping föll borta mot Elfsborg med 2-1 och därmed är Malmö FF svenska mästare 2016.  Norrköping var piskade att vinna i kväll för att hålla gulddrömmen vid liv, men Elfsborg var det bättre laget och vann med 2-1. Inget guld f

Nanne
Igår 20:46

Andra raka förlusten för Hammarby

Hammarby åkte på andra raka förlusten när Östersund besegrade Nanne Bergstrands lag med 2-0. Hammarby kommer från en tung 2-4-förlust hemma mot Elfsborg medan Östersund chockade MFF i Malmö i lördags genom att besegra serieledarna med h

Sjölund
Igår 19:57

Sjölunds "dryga" svar - "Inte intresserad"

Norrköping har haft en tung första halvlek borta mot Elfsborg medan MFF leder med 2-0 mot Falkenberg i paus. Resultatet i MFF-matchen bryr sig dock inte Daniel Sjölund om. - Inte intresserad överhuvudtaget, säger han till Cmore i paus.  Mal