SHARES

Mitovs skada värre än befarat: Stjärnkeepern missar cupkvart mot MFF

  • 0
David Mitov Nilsson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

David Mitov Nilsson är skadad igen. Nu står det klart att IFK Norrköpings landslagsmeriterade målvakt missar cupkvartsfinalen mot Malmö FF i helgen.

IFK Norrköpings förstemålvakt David Mitov Nilsson har haft problem med en revbensskada, men såg ut att vara på väg tillbaka. Men i förra veckan fick han en känning i höften. Och problemen vill inte släppa. Malmö FF väntar i cupkvartsfinal på söndag, men Peking får klara sig utan Mitov Nilsson.

– Det låser sig i höftpartiet. Och om jag inte kan träna säger det sig själv att jag inte kan spela heller, säger Mitov Nilsson till l Norrköpings Tidningar.

Andremålvakten Andreas Vaikla får fortsätta i målet. Mitov Nilsson berättar att han fick en känning i höften förra veckan, ”out of the blue”. Han vet inte hur skadan uppstod:

– Jag vet knappt. Det kom på träning i förra veckan när det högg till. Innan dess hade jag haft en liten känning i januari också, innan revbensskadan. Jag vet inte om det är samma skada nu som då.

När Norrköpings trupp åker ner till Malmö så blir det istället magnetröntgenundersökning för Mitov Nilsson.

– Vi får väl se om man blir något smartare av det, säger han.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida
FD:s LISTA – Här hamnar Pekingstjärnan högt
Läkaren bekymmersam efter chockbeskedet om Pekings Kamara

antonsson
Igår 21:55

Flirtade med Blåvitt - väljer nu att stanna utomlands

Mikael Antonsson har tidigare hintat om att en comeback i IFK Göteborg är ett tänkbart scenario, men i dag valde mittbacken att förlänga med sitt FC Köpenhamn. – Det är väl ingen hemlighet att jag trivs riktigt bra i Köpenhamn, säger Mik

Janne Andersson
Igår 20:30

Sorgliga avskedet: "Betytt väldigt mycket"

På söndag gör Janne Andersson sin sista match som manager för IFK Norrköping och för Christopher Telo kommer det att kännas märkligt. – Han har byggt upp allt det här som vi har idag, säger ytterbacken till NT. Efter EM kommer det a

Isak_strandberg
Igår 19:22

Strandberg avstängd - men här är sköna AIK-beskedet

Med Carlos Strandberg fortsatt avstängd tappar AIK kraft i anfallet, men i dag gav den småskadade Alexander Isak en bra nyhet till alla gnagare: - Jag kan spela, säger han till Sportbladet.  Efter strypgreppsincidenten mot Falkenberg valde di

Friends Arena
Igår 17:02

Beviset: Här stormar AIK:s risksupportrar Friends Arena

Det var stökigt före cupderbyt mellan AIK och Hammarby i fjol och polisen har nu publicerat en film från när risksupportrar till AIK stormar entrén. Det var den sjunde mars i fjol då antagonisterna AIK och Hammarby drabbade samman på Friend

Dorsin
Igår 14:39

Tidigare Dif-hjälten slutar - blir ingen comeback i Djurgården

Efter en lång och lyckad fotbollskarriär väljer nu Mikael Dorsin att avsluta sin karriär. - Jag kom som en långhårig, svensk prins och lämnar som en flintskallig Trondheimsk legend, säger ex-djurgårdaren till Rosenborgs hemsida.  Efter

Pelle Olsson Djurgården
Igår 13:20

JUST NU - PÅ FD: Starka fan-reaktioner efter Djurgårdens chock

Djurgården har i dag fått ta emot ett tungt besked; Haris Radetinac har på nytt korsbandsskadats. Säsongen förstörd för Dif-stjärnan och ett tungt sportsligt slag för stockholmarna. Här reaktioner från SvenskaFans blårandiga forum. Så