SHARES

Mitovs skada värre än befarat: Stjärnkeepern missar cupkvart mot MFF

  • 0
David Mitov Nilsson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

David Mitov Nilsson är skadad igen. Nu står det klart att IFK Norrköpings landslagsmeriterade målvakt missar cupkvartsfinalen mot Malmö FF i helgen.

IFK Norrköpings förstemålvakt David Mitov Nilsson har haft problem med en revbensskada, men såg ut att vara på väg tillbaka. Men i förra veckan fick han en känning i höften. Och problemen vill inte släppa. Malmö FF väntar i cupkvartsfinal på söndag, men Peking får klara sig utan Mitov Nilsson.

– Det låser sig i höftpartiet. Och om jag inte kan träna säger det sig själv att jag inte kan spela heller, säger Mitov Nilsson till l Norrköpings Tidningar.

Andremålvakten Andreas Vaikla får fortsätta i målet. Mitov Nilsson berättar att han fick en känning i höften förra veckan, ”out of the blue”. Han vet inte hur skadan uppstod:

– Jag vet knappt. Det kom på träning i förra veckan när det högg till. Innan dess hade jag haft en liten känning i januari också, innan revbensskadan. Jag vet inte om det är samma skada nu som då.

När Norrköpings trupp åker ner till Malmö så blir det istället magnetröntgenundersökning för Mitov Nilsson.

– Vi får väl se om man blir något smartare av det, säger han.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida
FD:s LISTA – Här hamnar Pekingstjärnan högt
Läkaren bekymmersam efter chockbeskedet om Pekings Kamara

Simon Hedlund Elfsborg
Igår 22:42

Uppgifter: Ännu en Elfsborgsspelare på väg bort

Marcus Rohdén och Anton Andreasson lämnade under sommaren och inför säsongen försvann också Arber Zeneli och Sebastian Holmén. Nu kan nästa spelare vara på väg bort från Boråsklubben, då mittfältaren Simon Hedlund enligt uppgifter uppva

Ligaboll
Igår 21:22

Blåvitt-HIF först ut med nya ligabollen

Nästa säsong kommer en genmensam ligaboll från Select att användas i dom allsvenskan och superettan. Men redan till helgen kommer dom första matcherna att spelas med den. Första matchen den kommer att testas i är mötet på söndag mellan IFK

Wiland
Igår 20:31

Lugnande MFF-besked kring målvaktsbekymret

På söndagen ställs Malmö FF mot GIF Sundsvall och det stora frågetecknet kring hur det är med målvakten Johan Wiland rätades ut en smula under fredagen. - Det är godartat ryggont. Men det kan bli stelt igen och då får man svårt att rör

Mittback: Marcus Hansson, Djurgården (1)
Igår 15:17

JUST NU: Djurgårdens trupp - han missar matchen mot gamla laget

Djurgården har släppt sin matchtrupp till morgondagens hemmamatch mot Gefle. Marcus Hansson är skadad och mittbacken saknas även i morgon mot sin förra klubb. Djurgården tar emot Gefle på Tele2 Arena i morgon. en 18-mannatrupp är släppt

FD Analys Stryktipset
Igår 14:41

FD ANALYS: ”Fyra mittbackar senast var ingen succé”

Visste du att du kan spela 7760 rader på Stryktipset för mindre än 1500 kronor? Här förklaras hur! De som klarade alla rätt förra veckan fick nästan fem miljoner och återigen är det minst 14 miljoner i 13-rättspotten. Det är inte tr

IFK Norrköping fans
Igår 12:44

Svenska mästaren: ”MFF har fått hybris”

Malmö FF har lämnat in en motion om att förbjuda konstgräs i allsvenskan och superettan. Regerande svenska mästaren IFK Norrköpings ordförande, Peter Hunt, tycker att MFF seglat iväg i sina tankar. – Malmö FF talar i egen sak och har fåt