SHARES

Mitovs skada värre än befarat: Stjärnkeepern missar cupkvart mot MFF

  • 0

David Mitov Nilsson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

David Mitov Nilsson är skadad igen. Nu står det klart att IFK Norrköpings landslagsmeriterade målvakt missar cupkvartsfinalen mot Malmö FF i helgen.

IFK Norrköpings förstemålvakt David Mitov Nilsson har haft problem med en revbensskada, men såg ut att vara på väg tillbaka. Men i förra veckan fick han en känning i höften. Och problemen vill inte släppa. Malmö FF väntar i cupkvartsfinal på söndag, men Peking får klara sig utan Mitov Nilsson.

– Det låser sig i höftpartiet. Och om jag inte kan träna säger det sig själv att jag inte kan spela heller, säger Mitov Nilsson till l Norrköpings Tidningar.

Andremålvakten Andreas Vaikla får fortsätta i målet. Mitov Nilsson berättar att han fick en känning i höften förra veckan, ”out of the blue”. Han vet inte hur skadan uppstod:

– Jag vet knappt. Det kom på träning i förra veckan när det högg till. Innan dess hade jag haft en liten känning i januari också, innan revbensskadan. Jag vet inte om det är samma skada nu som då.

När Norrköpings trupp åker ner till Malmö så blir det istället magnetröntgenundersökning för Mitov Nilsson.

– Vi får väl se om man blir något smartare av det, säger han.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida
FD:s LISTA – Här hamnar Pekingstjärnan högt
Läkaren bekymmersam efter chockbeskedet om Pekings Kamara

sonko
Igår 18:59

Succé för AIK-talangen under våren - framtiden fortsatt oklar

Noah Sonko Sundberg har växt ut till en viktig pusselbit i Sundsvall under våren. Det är ännu ovisst om den utlånade AIK-försvararen blir kvar i "Giffarna" säsongen ut. - Vi för en dialog med Sundsvall och kommer att meddela vad vi kommit fr

BB160629PA026
Igår 16:58

Kjartansson gav Malmö segern: ”Vi såg sega ut”

Malmö FF slog tillbaka danska Odense med 1-0 i onsdagens träningsmatch. Matchvinnare? En islänning förstås. – En bra passning av Magnus och ett bra avslut av Kjartansson, säger tränaren Allan Kuhn till Sydsvenskan. Vidar Örn Kjartansson