SHARES

Mitovs skada värre än befarat: Stjärnkeepern missar cupkvart mot MFF

  • 0
David Mitov Nilsson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

David Mitov Nilsson är skadad igen. Nu står det klart att IFK Norrköpings landslagsmeriterade målvakt missar cupkvartsfinalen mot Malmö FF i helgen.

IFK Norrköpings förstemålvakt David Mitov Nilsson har haft problem med en revbensskada, men såg ut att vara på väg tillbaka. Men i förra veckan fick han en känning i höften. Och problemen vill inte släppa. Malmö FF väntar i cupkvartsfinal på söndag, men Peking får klara sig utan Mitov Nilsson.

– Det låser sig i höftpartiet. Och om jag inte kan träna säger det sig själv att jag inte kan spela heller, säger Mitov Nilsson till l Norrköpings Tidningar.

Andremålvakten Andreas Vaikla får fortsätta i målet. Mitov Nilsson berättar att han fick en känning i höften förra veckan, ”out of the blue”. Han vet inte hur skadan uppstod:

– Jag vet knappt. Det kom på träning i förra veckan när det högg till. Innan dess hade jag haft en liten känning i januari också, innan revbensskadan. Jag vet inte om det är samma skada nu som då.

När Norrköpings trupp åker ner till Malmö så blir det istället magnetröntgenundersökning för Mitov Nilsson.

– Vi får väl se om man blir något smartare av det, säger han.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida
FD:s LISTA – Här hamnar Pekingstjärnan högt
Läkaren bekymmersam efter chockbeskedet om Pekings Kamara

friends
Idag 09:10

JUST NU: AIK utestängda men vilken Friends-succé

AIK har fått maka på sig för stormatchen mellan Barcelona-Leicester på Friends i nästa vecka. Men vilken succé det ser ut att bli. I dag rapporteras över 40 000 biljetter sålda - i nuläget nästan dubbelt över Man United-Galatasaray på Ull

simovic
Idag 08:02

PÅ FD: Förre HIF-stjärnan inte ''Big in Japan'' längre

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll. Proffskollen – i samarbete med Elitefootball NORGE Jakob Orlov, Brann 13/2 Brann körde över nästjumbon Åle

Roger Sandberg gefle
Igår 22:31

Sparkade tränaren ger gamla laget liten chans att stanna kvar

Under uppmärksammade former fick Roger Sandberg lämna uppdraget som huvudtränare för Gefle IF. Och med en tids distans till det hela ger han inte gästrikarna stor möjlighet att klara sig kvar i allsvenskan. - Det ser onekligen väldigt mör

Häck472_bk_hacken
Igår 20:36

Åkte ur Europa League - vill nu värva motståndarnas lagkapten

BK Häcken fick respass med totalt 1-2 mot irländska Cork City. Nu kommer dock uppgifter om att Göteborgarna blev så imponerade av klubbens lagkapten Greg Bolger att klubben vill värva honom. - Han är en ledare, en fantastisk spelare. BK Häc

surprise
Igår 16:58

Helsingborg presenterar nyförvärv: "HIF är en storklubb"

Helsingborg förstärker truppen. Klubben meddelar på sin hemsida att man har gjort klart med Amethyst "Surprise" Bradley Ralani. – Det är en spelare som är väldigt lojal och som tar det hårda arbetet hela tiden och alltid, säger HIF:s mana

Isak
Igår 16:43

Bakslag för AIK – Isak missar helgens match

STOCKHOLM. AIK får klara sig utan Alexander Isak i helgens möte med Falkenberg. Anfallaren har inte återhämtat sig från sin sjukdom ännu. Alexander Isak har missat AIK:s tre senaste matcher på grund av sjukdom. Nu står det klart att 16–