9 december

Norrköpingssuccén får inte nog – i fokus igen

Sebastian Andersson gjorde succé i IFK Norrköping och spelade i fjol till sig ett kontrakt i 2.Bundesliga. Förra helgen gjorde anfallaren två mål för sitt Union Berlin och under söndagen spelade Andersson fram till lagets 1-1-mål. 20 allsvenska mål på en och en halv säsong i IFK Norrköping var Sebastian Anderssons facit innan han i augusti förra året lämnade för Kaiserslautern i 2.Bundesliga. Väl i tyska andraligan svarade anfallaren för ett starkt debutår, men dessvärre för skåningen åkte laget ur och därför bytte Andersson till Union Berlin i somras - även de hemmahörande i 2.Bundesliga. Två mål i premiären innan en lite tyngre period, men så förra helgen slog 27-åringen till med dubbla mål mot Darmstadt och nu under söndagen var det återigen dags för Andersson att skina. Anfallaren, som förutom Norrköping även representerat såväl Kalmar som Djurgården i allsvenskan, spelade fram till lagets 1-1-mål borta mot Magdeburg - vilket också blev slutresultatet. Det innebär att han svarat för sex mål och två assist på 16 framträdanden under hösten i 2.Bundesliga. I oktober belönades också Andersson med att bli uttagen till landslaget, men i novembertruppen när Nations League skulle avgöras fanns 27-åringen inte med.

7 december

Tio miljoner räcker inte – Peking vill ha mer för mittfältaren

Alexander Fransson är ett hett villebråd just nu. Först kom Fotbollskanalen med uppgifter om att ett bud ska ha kommit in. Nu rapporterar Sportbladet att klubben ska ha ratat det budet som ska ha legat på tio miljoner svenska kronor. Tidigare i somras återvände Alexander Fransson till IFK Norrköping efter en mindre lyckad sejour i schweiziska Basel. Mittfältaren tog direkt en startplats i laget. I slutet av säsongen bildade han och Simon Thern ett av de bästa mittfältslåsen i ligan vilket var en stark bidragande faktor till att klubben slutade tvåa i ligan. Under torsdagen kunde Fotbollskanalen avslöja att den grekiska storklubben AEK Aten lagt ett bud på mittfältaren, som har kontrakt med Norrköping till och med juni 2021. Nu kommer nya uppgifter i ärendet, Sportbladet uppger att Peking tackat nej till budet. Tio miljoner svenska kronor ska inte vara tillräckligt för att klubben ska tänka sig att släppa spelaren. Tidigare under fredagen kom också uppgifter om att AEK Aten är ute efter en annan svensk. Enligt GT ska klubben ha lagt bud på Heracles-anfallaren Kristoffer Peterson, som svarat för nio mål i det holländska ligaspelet under året.

7 december

Efter succén med Sigurdsson – Norrköping värvar två nya islänningar

Arnor Sigurdsson blev en hit för IFK Norrköping - och nu fortsätter Pekings satsning på lovande islänningar. Klubben meddelar att man värvat Oliver Stefánsson och Isak Bergman Jóhannesson från isländska Akranes. En klubb man har ett samarbete med. – Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnor gjorde hos oss, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida. Arnor Sigurdsson kom till IFK Norrköping inför fjolårssäsongen, och i år exploderade den lovande islänningen. Efter starter och mål i allsvenskan under vår och sommar så slog ryska storklubben CSKA Moskva till. Enligt flera medieuppgifter så såldes Sigurdsson för 50 miljoner kronor, och 19-åringen har sedan dess hunnit debutera och göra mål i Champions League-gruppspelet. Sigurdsson kom från IA Akranes, en klubb som Norrköping har ett samarbete med. Och nu hämtar man två unga isländska spelare därifrån. Det handlar om Oliver Stefánsson, 16, och Isak Bergman Jóhannesson, 15. – Att vi lyckats attrahera Oliver och Isak att välja IFK i stenhård konkurrens med många europeiska toppklubbar gör att vi är väldigt stolta. Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnor gjorde hos oss, säger managern Jens Gustafsson till Norrköpings hemsida. – Det…

6 december

PÅ FD: Norrköpingsstjärnan på plats – träffat storklubben

En affär såg klar ut, men då backade IFK Norrköping ur i sista stund. Nu kan dock FD berätta att David Moberg Karlsson flugit ner till Tjeckien för slutförhandlingar med Sparta Prag och allt är upplagt för en övergång. Det var förra helgen som IFK Norrköping i elfte timmen backade ur affär med Sparta Prag gällande stjärnyttern David Moberg Karlsson. 24-åringen gjorde stor succé i allsvenskan i år med sina tio mål för tabelltvåan och skulle "DMK" försvinna vore det ett tungt tapp för Norrköping. Så ser det också ut att bli. FotbollDirekt kan nu berätta att David Moberg Karlsson flugit ner till den tjeckiska huvudstaden för slutförhandlingar med Sparta Prag. Samtalen ska ha varit givande och allt är nu upplagt för affär. Enligt FD:s uppgifter får IFK Norrköping 15 miljoner kronor för Moberg Karlsson, en summa som kan växa till två miljoner euro, drygt 20 miljoner kronor. Övergången kan bli officiell inom kort.

6 december

Inte bara ”DMK” – desperata jakten på Norrköpings succéaffär

David Moberg Karlsson uppges vara en nära en flytt från IFK Norrköping och enligt Sportbladet har nu AEK Aten fått upp ögonen för lagkamraten Simon Thern. Tidningen uppger att grekerna är desperata i sin jakt på en central mittfältare.  I fjol en halvdan säsong som utlånad från Heerenveen till AIK, men i år har Simon Thern likt i Helsingborg och Malmö blomstrat i allsvenskan. IFK Norrköping köpte loss mittfältaren i vintras och 26-åringen var minst sagt en nyckelspelare i det "Peking" som slutade tvåa i årets allsvenska efter just Gnaget. David Moberg Karlsson har redan uppgetts vara nära en flytt i januari och nu kan även Thern vara på väg bort. Sportbladet skriver att AEK Aten är på desperat jakt efter en central mittfältare och enligt tidningen har grekerna ställt in siktet på Thern, som i år svarade för fem mål och fyra assist. AEK Aten har redan en svensk i laget: Niklas Hult. I dagarna blev det klart att landsmannen Astrit Ajdarevic lämnar den grekiska storklubben - något även Jakob Johansson gjorde i somras då han kritade på för franska Rennes.

5 december

Efter tidigare lyckade isländska transaktioner – ”Vill inte ha någon”

Fyra isländska testspelare böjds in till att provträna med IFK Norrköping. Nu kommer domen: Ingen ser ut att var aktuell inför nästa säsong. "Inte som det ser ut nu", säger Jens Gustafsson, till Norrköpings Tidning. Norrköping har en positiv erfarenhet när det gäller isländska investeringar. Så pass att klubben under hösten ytterligare stärkt sitt samarbetet med Akranes. Det är därifrån laget fått testa fyra spelare. Oliver Stefánsson, 16, och Isak Bergmann Jóhannesson. Samt Steinar Thorsteinsson och Stefan Teitur Thordarson som förutom att träna spelade med U21-laget mot Djurgården. I nuläget ser det dock inte ut som att Peking kommer få användning utav några av spelarna. – Vi vill mest bekanta oss med spelarna och förstärka samarbetsdelen med Akranes, svarar Jens Gustafsson på frågan om det är aktuellt att kontraktera någon av provspelarna till Norrköpings Tidning. NT: Ni kommer inte gå vidare? – Inte som det ser ut nu, fortsätter IFK-managern. En spelare det ryktas flitigt kring och som inte är isländsk är målvakten David Mitov Nilsson. På frågan om han kan röra på sig svarar tränaren så här till NT: - Nej, och jag ser inga tendenser att han hänger med skallen.