wiberg Foto: Bildbyrån

Nyligen framkom att IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans bekostat värvningen av nye mittbacken Hjörtur Hermannsson. Men Prioritet Finans och vd:n Nils Wiberg har finansierat fler värvningar – det avslöjar nu Blåvitts sportchef Mats Gren. 
– Vi är otroligt tacksamma, säger Gren i BBpodd.

IFK Göteborg gjorde nyligen klart med Hjörtur Hermannsson. Den landslagsmeriterade islänningen kommer in på lån under vårsäsongen, från holländska storklubben PSV Eindhoven. När Blåvitt presenterade värvningen på sin hemsida så passade man på att tacka stjärnsponsorn Prioritet Finans för att ha gått in och bekostat värvningen.

Det såg ut som en engångsföreteelse, men IFK:s sportchef Mats Gren berättar nu att Prioritet Finans och vd:n Nils Wiberg hjälpt till tidigare.

– Nisse hjälpte oss även med värvningen av Victor Sköld (köptes loss från Åtvidaberg) i somras, säger Gren i BBpodd.

Det handlar om just ett ekonomiskt stöd, och inte risskapital. Prioritet Finans äger inga andelar i spelarna, berättar Mats Gren.

– Vi är otroligt tacksamma att Nisse hade möjlighet att hjälpa oss – annars hade det blivit tufft, säger Gren.

Blåvitts sportchef berättar även i podcasten om uppbrottet med floppanfallaren Malick Mané – Blåvitt nådde en överenskommelse med Mané där spelaren fick behålla mindre tio procent av sin lön för den återstående kontraktstiden (två år).

– Våran deal med Malick blev för Blåvitts räkning en väldigt väldigt bra deal. Vi har absolut inte betalat ut honom med några stora pengar, det är en väldigt, väldigt liten summa, säger Gren och fortsätter:

– Jag kan säga att det är under tio procent.

MISSA INTE! 

Allt om IFK Göteborg – Gå till FotbollDirekts IFK Göteborg-sida
Nils Wiberg om isländsk värvning – därför betalade han för Hermannsson
– ”Jag blev så besviken på Stahre när han gjorde Göteborg till ett tjongalag”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *