BB141027LM032

PODCAST. Östersunds Brwa Nouri gästar avsnitt 8 av podcasten FD 60 Minuter. Där berättar han bland annat om hur han fick sin fotbollsuppfostran av Micke Stahre – och hur besviken han blev när han såg vad Stahre gjorde med Göteborg.
– Han hjälpte mig otroligt mycket och lärde mig spela fotboll. Sen blev jag såpass besviken på honom när han gjorde Göteborg till ett tjongalag, säger Nouri i FD 60 Minuter.

AIK:s årskull 1986/87 var Stockholms bästa ungdomslag vid 16 års ålder. Den stora offensiva stjärnan hette Brwa Nouri och är nu mittfältsstrateg i nykomlingen Östersund. I podcasten FD 60 Minuter minns han tillbaka till junioråren och hur mycket Micke Stahre betydde för juniorlagets framgångar.
– Vi var bra, det fanns väldigt många bra spelare, men jag tror vi hade en ännu bättre tränare som fick ut allting. Han var sjukt driven, Micke Stahre Han engagerade sig mer i träningar och var mer svettig än alla spelare, säger Nouri.

Men när Stahre tog över IFK Göteborg flera år senare så blev Nouri besviken.
– Han hjälpte mig otroligt mycket och lärde mig spela fotboll. Sen blev jag såpass besviken på honom när han gjorde Göteborg till ett tjongalag. Jag ber om ursäkt för att jag säger det, men det känns så sjukt att han först lärde mig, som är såpass extrem i mitt sätt att tänka kring fotboll, för att sen gå till att tänka på resultat och vilja göra det enkelt för sig, Lite cyniskt sådär.
– Det är väldigt normalt, det är inte bara han som gjort det, man behöver resultat i svensk fotboll och då är det det enkla sättet. Man bryr sig nästan inte att det tar tid att bygga en kultur och en fotbollsidé som spelas i syd-Europa.
– Man gör det ett tag, men sen när det inte funkar och man får resultaten med sig så är det ett företag som behöver få in pengar, fansen är emot dig och så vidare. Då blir det mycket ”skitsamma, vi gör det enklare”.

Du menar att han var den som fick dig att bli den spelare du är?
– Ja, tankesättet bildades kanske lite efter det där då jag såg Spanien och Barcelona och allt det där. Men att spela fotboll efter marken och spela in det på en felvänd eller rättvänd mittfältare, det var hela vårt koncept inom AIK. Det hade han också i början när han kom till Göteborg.
– Sen fanns det inte så mycket av det längre. Nu vet inte jag hur de tränade eller spelade alla sina matcher, jag hörde mest. Då blev jag väldigt chockad, hur är det möjligt? Micke, min broder, han…

Har svikit er fotboll?
– Nä, inte så… men man gick från A till B.

Lyssna på FD 60 Minuter på iTunes här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *