vidar Foto: Bildbyrån

DUBAI. 25 mål och skytteligavinnare i Norge för två år sedan – nu ska Vidar Örn Kjartansson ösa in mål för Malmö FF. Och direkt första träningen med sitt nya lag visade islänningen avslutskvaliteter på hög nivå. 
– Det är klart, det är en strikers jobb att göra mål, säger Kjartansson till FotbollDirekt.se.

Vidar Örn Kjartansson gjorde sin första träning i Dubai med nya klubben Malmö FF – direkt influgen från Kina där han ordnat med det sista innan flytten till MFF.

– Det kändes bra. Det var bara första träningen, en ganska lätt träning, men moralen i laget var bra. Det ser bra ut, säger Kjartansson till FotbollDirekt.se.

– Jag kom hit väldigt sent i går kväll, efter midnatt så snarare i dag (läs i går). Så det var väldigt sent, fortsätter Kjartansson, som bara känner landsmannen Kari Arnason sedan tidigare.

– Jag har sett några av killarna här spela. Men jag känner ingen här innan den här träningen Så jag måste lära känna dem, men det finns gott om tid till det. Jag tror det är en bra grupp. Kari har sagt till mig att det är riktigt bra killar här, så vi kommer nog komma överens bra.

Kjartansson har haft koll på MFF sedan länge, berättar han.

– Jag har inte sett så mycket svensk fotboll men jag känner Malmö sedan lång tid tillbaka. Klubben har en stor historia, och jag har hört mycket om den tidigare. Men sedan har det förstås blivit väldigt mycket större i och med Champions League, klubben är mer populär.

Att det stannade vid en säsong i den penningstinna kinesiska ligan var inte planen, men det blev så.

– Det var en bra erfarenhet, de flesta känner inte till ligan men den är rätt bra, det finns mycket kvalitet i ligan där. Men det var svårt att leva där. Livsstilen, resandet, vädret… om man väger samman allt så kände jag att det var bättre för mig att bo i Europa. För jag är inte från Brasilien och kan spela i 40 graders värme. Det var riktigt varmt där.

Kjartansson visade imponerande avslutskvaliteter i den sista övningen på träningen, där han smällde in boll på boll i nät – tre första skotten på sin första träning med laget satt i nät.

Tränaren Allan Kuhn berömde honom för hur han avslutar på instinkt. Något som också visar sig tydligt i den här videon med samtliga hans mål i Vålerenga säsongen 2014. Kjartansson ler förläget när får frågan om avslutskvaliteterna:

– Det är klart, det är en strikers jobb att göra mål. Så det var en bra övning vi hade. Jag kan alltid bli bättre, även på saker jag är bra på. Jag ska jobba på det här inför säsongen och under säsongen också. Så jag förhoppningsvis kan göra många mål för Malmö.

Vad tror du om att spela tillsammans med Markus Rosenberg, en spelare jag antar du känner väl till? 

– Ja, ja, mycket väl. Jag tror det blir bra. Han drar till sig försvararnas uppmärksamhet att markera honom, och det kan kanske bli mer utrymme för mig. Så han blir bra att spela med, säger Kjartansson, som föredrar att spela med en anfallspartner i 4-4-2-system:

– Jag har gjort det förut och jag tycker att det är att föredra. Du får mer utrymme. Det blir en mot en istället för två mot två. Det blir enklare för dig som anfallare då.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *