kuhn Foto: Bildbyrån

DUBAI. Malmö FF:s första träning i Dubai fick nye tränaren Allan Kuhn att dra på smilbanden – en utmärkt första träning på Dubai-lägret anser dansken:  
– Det här är jag faktiskt otroligt nöjd med, säger Kuhn till FotbollDirekt.se.

Malmö FF:s trupp anlände till Dubai sent på söndagskvällen, och gjorde måndag eftermiddag första passet på träningsanläggningen man kommer vara på under lägret, Dubai Sport City. Samtliga spelare i truppen fanns med bortsett från skadade Enock Kofi Adu och Tobias Sana och Andreas Vindheim som rehabbade vid sidan av.

MFF:s nye tränare Allan Kuhn var nöjd efter första passet i Dubai:

– Det här är jag faktiskt otroligt nöjd med, i förhållande till att vi kom hit sent i natt och folk inte har sovit så mycket. Utifrån det tycker jag de var mycket koncentrerade och mycket fokuserade på den här träningen, säger Kuhn till FotbollDirekt.se.

– Vi vill gärna ha en taktisk aspekt i dag också, lite med våra uppspel, hur vi bygger upp spelet bakifrån med bollen. Och det tyckte jag gick riktigt fint.

Det var sista övningen för träningen, när truppen delades in i två lag, och nötte fasta uppspelsvarianter där innermittfältarna fick styra och yttermittfältare och ytterbackar kom löpande längs kanterna. Längst fram i vad som ut som en a-uppställning var Markus Rosenberg och Vidar Örn Kjartansson och den sistnämnde gjorde tillsammans med andra nyförvärvet Anders Christiansen sin första träning. Kuhn var nöjd med bägge:

– Precis som jag har tänkt mig. Mycket instinktiv i sitt sätt att skjuta och göra mål på. Han vet precis vad han vill och det ser man direkt, säger MFF-tränaren om Kjartansson.

Ja, han satte de tre första skotten på träningen i sista övningen….

– Men han också visa sig fram för huvudtränaren, så det förstår man ju, säger Kuhn och ler brett.

– Anders, han känner jag riktigt väl från dansk fotboll. Så jag vet precis vilken typ av spelare han är. Och det är ju en tekniskt jättebra spelare, och så är han tjurig också, så det är fantastiskt.

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *