Enarsson Foto: Bildbyrån

Under lördagen besegrade IFK Norrköping estniska Flora Tallinn med 3-1 och matchhjälte blev Emir Kujovic ersättare Joel Enarsson, som smällde in två mål.
– Det gäller att ta chansen när man får den, säger 22-åringen till FotbollDirekt.se.

Joel Enarsson värvades till IFK Norrköping inför 2015 års säsong. Trots att han mest hade skördat framgångar i Mjällbys U21-lag såg Janne Andersson potentialen och den unge anfallaren var därmed med i Peking som vann SM-guld i höstas.

På ett personligt plan var dock inte fjolårssäsongen den mest lyckade. Enarsson deltog i tretton allsvenska matcher varav endast en från start, men det är inget som han grämer sig över nu.

– Jag kan inte säga så mycket om förra året egentligen med tanke på hur bra det gick för laget. Nu gäller det att ta chansen när man får den, säger Joel Enarsson till FotbollDirekt.se.

Och det var också precis vad anfallaren gjorde under lördagens match mot Flora Tallinn. Janne Andersson valde att ställa över Emir Kujovic som törstar efter ett utlandskontrakt och därmed fick Enarsson förtroendet från start tillsammans med Christoffer Nyman. Efter pausvilan tog 22-åringen över showen och han slog till med ett riktigt drömmål som innebar 2-0 för Peking.

– Jag får en hård passning utanför straffområdet och jag tar med mig bollen. Den studsar upp lite och jag beslutar att skjuta på halvvolley. Jag får en jävligt bra träff och den seglar in i bortre krysset.

Det låter brutalt snyggt?

– Haha ja, den får jag vara nöjd med.

Med sju minuter kvar av matchen var det återigen dags för Enarsson att skriva in sig i målprotokollet. Denna gång tog han till lite enklare medel för att hitta nätet.

– Arnor (Traustason) skjuter ett skott som målvakten räddar så det gällde bara att vara först på returen och det var jag.

Jag pratade med Janne Andersson som ansåg att Flora Tallinn är ett kvalificerat motstånd. Håller du med?

– Ja absolut. Vi mötte dem i somras och då var kanske inte förutsättningarna de bästa. Det blåste rätt rejält borta i Estland då, men de vill spela fotboll och de är bra på fasta situationer. Men det är ett lag som vi ska vinna mot, tillägger Enarsson.

I FotbollDirekts intervju med Janne Andersson från lördagen berättar succémanagern att han medvetet bänkade Kujovic mot Flora Tallinn för att anfallaren helt enkelt har tankarna på annat håll då han vill utomlands. Enarsson är också medveten om vad Kujovic vill och som anfallskonkurrent kanske det inte är så dumt om den allsvenska skytteligavinnaren försvinner utomlands.

– Det är svårt att säga vad jag hoppas på. Jag unnar honom att flytta utomlands med tanke på det han producerat i Norrköping. Försvinner han får ju vi andra ta över ansvaret. Vi får vänta och se vad som händer.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *